France 24: Putin, dünya lidelerinden en çok Erdoğan'ı arıyor

Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24, Ukrayna krizinde Türkiye-Rusya diyaloğunu yorumladı. Muhabir Jasper Mortimer, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dünyadaki herhangi bir liderden daha çok aradığını ifade etti.

GİRİŞ 07.03.2022 10:00 GÜNCELLEME 07.03.2022 13:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ankara'nın, Rusya-Ukrayna savaşının durması için diplomasi çabaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Çatışmalar devam ederken, Ukrayna'da bir an önce ateşkes ilan edilmesi için çeşitli temaslar kuruluyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Ukrayna'da ortaya çıkan tabloya son verilmesi çağrısında bulundu.

"ERDOĞAN'I DAHA ÇOK ARIYOR"

France 24 ekranlarında Erdoğan-Putin diyaloğunu yorumlayan muhabir Jasper Mortimer, "Şu bir gerçek ki Erdoğan ve Putin anlaşabiliyor" dedi.

Putin'in Erdoğan'ı dünyadaki herhangi bir lideri aramasından daha çok aradığını vurgulayan Mortimer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya liderinden "acilen" silahların susturulmasını ve insani koridorların açılmasını istediğini aktardı.

Türkiye'nin izlediği denge politikasına işaret eden muhabir, Erdoğan'ın Putin'e "Ukrayna'da yaptıklarınızdan dolayı size karşı çıksam da dost kalmak istiyorum" şeklinde mesaj verdiğini söyledi.

YORUMLAR 13
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı nin emin bir ümmetin lideri olduğundandir.
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence mesele 2023 de büyük Asya kazak olayını iyice inceleyin
    Cevapla
  • İhtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele güvenilir olmak
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü biz illegal işleri severiz, İrana ambargo varsa, hemen altın ve mazot kaçakçılığına hayır sever bir iş adamı buluruz. Vardı ya reza zarrab. Şimdi rusyaya ambargo var acilen bizim bir hayırsever bir iş adamı edinmemiz lazım. Varlık barışı deyip, uyuşturucu, kumar ne kadar kara para varsa toplarız ülkeye. Hala gri listedeyiz. Az daha zorlayalım da bize de ambargo koyduralım da rahatlayalım. Güçlü görüneceğiz diye ne hallere düştük.
    Cevapla
  • abdul 2 yıl önce Şikayet Et
    ulen ağız iyi bir ağız değil ya sen dünkü çocuksun, ya fetö uşağısın yada türkiyeyi batıya kara para ülkesi olarak göstermeye, lanse etmeye çalışan hainlerdensin
    Cevapla
  • Dadaş 25 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan fetöcümüsün sen ya?. ac kaliriz ama vatansiz kalmayiz satmayizda Vatani .
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağababanız Amerika yakında Avrupa,Asya ve Afrika'dan kovulacak.Bakalım Fetönün İtleri kimin kapısına bekçilik yapacak.Misafir adını bence Fetönün Finosu olarak güncelle.
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatansız olmak vatanına iftira atmak nasıl bir duygu paylaşsan da anlasak hiç bilmeyiz biz bu işleri
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan saçmalamışsın, illa batının pis işlerini mi onaylayacağız.
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    İrana yapılan illegal ambargoyu delmek mi illegal oluyor. Birşeye legal demem için kıblen transatlantikse bil ki o abd askerleri illegal uyuşturucu kaçakçılığı ı özleyeceğiz diye girdikleri afganistanda en büyük uyuşturucu ticaretini yapan odak. Türkiye severmiş illegali mişmişmiş. Laflara bak. Türkiye'nin neyi sevmediğini de öğren o zaman, kolpayı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Sayın Erdoğan sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da lazım bir lider. Her ne kadar ABD'nin Bideni, Türkiye'deki kukla muhalefetiyle devirmeye çalışsa da aslında Sayın Erdoğan ABD'ye de lazım. Şu anki Türkiye'deki muhalefet iktidar olursa, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa Türkiye diye bir şey kalmaz, çünkü liderlik vasıfları yok, bilgi yok, vizyon yok, aksiyon yok, Necdet Sezer gibi biri olur ki buda ne Türkiye'ye ve ne de dünyaya faydası olur. Türkiye'de narkozlanmış olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu