Ukrayna First Lady'si Olena'dan dünyaya çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin eşi ve Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Putin'in askerlerinin çocukları "bilinçli ve alaycı bir şekilde" öldürdüğüne dikkat çekerek dünya medyasına "korkunç gerçeği duyurun" çağrısında bulundu.

Ukrayna First Lady'si Olena'dan dünyaya çağrı
Ukrayna First Lady'si Olena'dan dünyaya çağrı
GİRİŞ 07.03.2022 09:43 GÜNCELLEME 07.03.2022 09:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi ve Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Instagram hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

24 Şubat'ta başlayan Rus işgali sonrası Ukrayna'da yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Zelenska, hayatını kaybeden yüzlerce sivil arasında çok sayıda da çocuk oldupğunu kaydetti.

Bu duruma dikkati çeken Olena, Ukrayna'da savaşın acı hatırası olarak akıllarda kalacak bir kaç fotoğrafı Instagram hesabından paylaşarak, hem Rusya hem medya hem de dünyaya seslendi.

DAHA KAÇ ÇOCUĞUN ÖLMESİ GEREKİYOR?

"Rusya çocuklarımızı bilinçli ve alaycı bir şekilde öldürüyor. Ukrayna'da şimdiye kadar en az 38 çocuk öldü. Bu rakam şu anda şehirlerimiz bombalanırken artıyor" diyen Zelenska, "Rusya'daki insanlar birliklerinin sivil halka zarar vermediğini söylediğinde, onlara bu resimleri gösterin! Onlara büyümelerine bile fırsat verilmeyen bu çocukların yüzlerini gösterin. Rus birliklerini ateş etmeyi bırakmaya ve insani koridorlara izin vermeye ikna etmek için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

"RUS ASKERLERİ BİNALARDAN ÇIKMAYA ÇALIŞANLARI VURUYOR"

First Lady sözlerine şöyle devam etti:

"Rus askerleri binalardan çıkmaya çalışan aileleri vuruyor. Yardım etmeye çalışan gönüllüleri de öldürüyorlar. Şu anda Ukrayna'nın en sıcak şehirlerinde insani koridorlara ihtiyacımız var. Bodrumlarda yüzlerce çocuk yiyecek ve tıbbi bakım olmadan ölüyor."

"UKRAYNALI ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR"

Paylaştığı yazıda NATO ülkelerine de seslenen Zelenska, "NATO ülkeleri hava sahanızı kapatın, Ukraynalı çocukları kurtarın. Çünkü yarın sizin çocuklarınızı da kurtaracak" dedi:

"Dünyadaki tüm tarafsız medyaya sesleniyorum. Şu korkunç gerçeği söyleyin: Rus işgalciler Ukraynalı çocukları öldürüyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Zemheri 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin ' de Ortadoğu ' nun göbeğinde de yıllardır çocuklar can veriyor dünya onları duymamıştı . Umarım bu son bulur hiç bir insan ölmesin .
    Cevapla
  • #avşarın delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakma bayan sen imkânsız olanı istiyorsun. islam coğrafyasında yıllardır çocuklar ölüyor ama duyan henüz olmadı
    Cevapla
  • nail 2 yıl önce Şikayet Et
    YEMENDE FİLİSTİNDE BOSNA HERSEKDE MÜSLÜMANLARA KATLİAM YAPARKEN AB NİN KULAĞI SAĞIR GÖZÜ KÖRDÜ ŞİMDİ 2 HİRİSTİYAN GAVURU ÇARPIŞIYOR DÜNYA AYAKLANDI UKRAYNA MÜSLÜMAN OLSU 1 GÜNDE İŞİ BİTMİŞDİ kimse ses çıkaramazdı ama şimdi çıkarlar menfaetler konuşuyor rusya ne kadar ileri gidecek diye avrupa bekliyor ab savaşı uzaydan izliyor.ukrayna iyice perişan olsun zayıflasında avrupaya dilensin muhtaç olsun diye bekliyorlar rusyada ne kadar zayıflarsa işlerine öyle gelir
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, rusya, çin,fransa, almanya, israil katil devletler. İngiltere baş katil. Tarihin kirli sayfalarında bunlar var. Biraz tarih okusaydınız daha isabetli karar verirdiniz.
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın ipiyle kuyuya inme, kuyuda kalırsın, satışa getirirler seni dedik dinlemedin. Müslüman ülkelere yaptıklarını görmedinmi, sana torpil geleceklerini sandın herhalde. Avrupa devletleri, amerika yalancı sahtekar, nasıl kadın uyanık geçinen saf çocuk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri