AB Konseyi, Ukrayna'nın üyelik başvurusunu önümüzdeki günlerde ele alacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile konuştu. Michel, Ukrayna'nın AB üyeliği başvurusunun gelecek günlerde ele alınacağını söyledi.

AB Konseyi, Ukrayna'nın üyelik başvurusunu önümüzdeki günlerde ele alacak
AB Konseyi, Ukrayna'nın üyelik başvurusunu önümüzdeki günlerde ele alacak
GİRİŞ 07.03.2022 17:57 GÜNCELLEME 07.03.2022 17:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AB Konseyi Başkanı Michel, Putin ile görüşmesi hakkında sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını AB'nin en kuvvetli şekilde kınadığını hatırlattı.

Putin'e çatışmaları acilen durdurması, güvenli insani geçişlerle yardımlara erişimi sağlaması çağrısında bulunduğunu aktaran Michel, Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinin önemine işaret ettiğini belirtti.

Michel, Putin ile temasları sürdürme konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

"GELECEK GÜNLERDE ELE ALINACAK"

Michel, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmesiyle ilgili olarak da Ukrayna halkının acılarının dindirilmesi ve nükleer tesislerin güvenliği konusunda AB'nin Ukrayna'nın yanında olduğunu vurguladı.

AB'nin Ukrayna'ya desteğinin sarsılmaz olduğunu kaydeden Michel, Ukrayna'nın AB üyeliği başvurusunun gelecek günlerde ele alınacağını duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • M.Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ta on yıllardır iki farklı toplum ve iki farklı devlet varken, AB, Güney Kıbrıs'ı tek başına bütün Kıbrıs adasında egemen bir devlet(!) olarak birliğe almış ve zaten arap saçına dönen Kıbrıs meselesinde işleri daha da karmaşıklaştırmış, Kıbrıs Türk toplumunu kendince GKRY'ye entegre olmaya mecbur bırakmıştı. Şimdi Ukrayna egemen bir devlet olarak AB'ye girmek için başvurdu. Hadi samimiyseniz, korkusuzsanız ve sıkıysanız alın AB'ye. Ama ALAMAZSINIZ. Sonra Putin abiniz, tenhada kıstırır sizi değil mi? İki yüzlü AB. Gücünüz anca Müslüman Türk milletine yeter(!)
    Cevapla
  • SERDAR 2 yıl önce Şikayet Et
    ALIN tabi beklemeden alınki ruslar sizi bir bütün olarak öpebilir ölen dindaşınız olunca nasılda kanınıza dokunuyor kansızlar birliği ülkemiz kesinlikle karışmasın bu savaşa
    Cevapla
  • hHüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    2030 Mart ayının 2 'nci Haftasında da ele alabilirsiniz Sn. AB Bakanları ACELE etmenize gerek yok.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    zelinsky ile kafa buluyorlar farkında deyil . hıyar herifler sizi avrupa birliğine alırlarmı bunlar . gidin putin ile anlaşın yoksa duman olucak milletiniz . zelinsky işler kötüye gidince vın kaçar olan halkına olucak.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yuzlu AB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi