Ukrayna'dan ağır darbe: Rus Tümgeneral Vitaly Gerasimov öldürüldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya Merkez Askeri Bölgesi 41. Ordu Kurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Vitaly Gerasimov'un Harkov'da öldürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 08.03.2022 07:49 GÜNCELLEME 08.03.2022 09:24
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna işgali 13. gününe girerken, Ukrayna cephesinden çok önemli bir açıklama geldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Rusya Merkez Askeri Bölgesi 41. Ordu Kurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Vitaly Gerasimov, Harkov'da öldürüldü.

Açıklamada, Gerasimov dışında, bazı üst düzey Rus subayların da öldüğü ve yaralandığı aktarıldı

Gerasimov, İkinci Çeçen Savaşı'nda ve Rusya'nın Suriye'deki çok sayıda operasyonunda yer aldı. Vitaly Gerasimov, Kırım ilhakının dönüşünde madalya almıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    kafirden dost olmaz. Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Boyke esirleri Ukrayna hep öldürür. Siradan asker değilsen rutben var ise kafasına sıkarlar çatışmada öldü derler. Büyük bir kin sahibidirler.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi madalya da öbür tarafta verecekler!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Perinçler. Ruslar'da Palkovnik (General) daha çok var, ağlamayın olurmu. İllet ittifakçıları. Dostunuz emperyal ABD'nin Bidonunun da maçası yemedi. Ukraynalıları dolduruşa getirdi. Hemen arkalarından çekiliverdi. Belliydi bunlara güvenilmeyeceği. Afganistanda terlikli talibancılar bunları dalga geçerek niktirlemişerdi. Gavurdan dost, domuz derisinden post olmaz. Gelin bu ülkede 9 Eylül artıkçılığı, ülke ve halk düşmanlığı yapmayı bırakın. Kendinizi Bi'donun dostluğuna değil, Yüce Türk Milletine emanet edin. Haa. Yahu ne Türkü'ymüş. Biz Türkücüyüz, Türk ne alaka diyorsanız. O başka. Bu durumda Atatürkümüzün yarım bıraktığı işi tamamlayacak birileri elbette bulunur. Merakınız olmasın.
    Cevapla
  • Rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih, Rusyanın bir hiç olduğunu ve dünyanın korktuğu Rus ordusunun Ukrayna kahramanları tarafından bir kağıt gibi buruşturulduğunu yazacak.. Kievin hemen kuzeyindeki Costomel ve İrpin direnişi asla unutulmayacak.. Yine Tarih, Doğudaki Sumy, Kharkiv ve Mariopoldaki Ukrayna direnişini yazacak,putinin blöfle büyütülmüş kartondan askerlerini değil.
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin şimdilik esas güçlerini kullanmadı. filistine karşı zulumde sınır tanimayan israili destekleyen ukrayna değilmiydi. sadece çocuklara annelerine aciyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık