İtalya'daki gizemli yat, Putin'in mi? El konulmayı bekliyor

Avrupa Rus oligarklara yönelik yaptırımlarını sürdürüyor. Pek çok zengin ismin mal varlıkları dondurulurken, uygulanan yaptırımların son kurbanı Putin olabilir. İtalya Marina di Carrara’da demirli Şehrazat'ın Putin’e ait olduğu öne sürüldü.

İtalya'daki gizemli yat, Putin'in mi? El konulmayı bekliyor
İtalya'daki gizemli yat, Putin'in mi? El konulmayı bekliyor
GİRİŞ 10.03.2022 20:10 GÜNCELLEME 10.03.2022 20:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Avrupa, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle uyguladığı yaptırımları artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak milyarlarca euroluk servetiyle onlarca oligarkın mal varlıklarının dondurulduğu açıklanırken, hedef olan oligarklar dışında Putin'in de yaptırımlardan etkileneceği öne sürüldü.

2020’de suya inmesinden bu yana sahibinin kimliği titizlikle gizlenen dünyanın en büyük ve en pahalı süper yatlarından biri olan 140 metrelik Şehrazat (Scheherazade), Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara dahil edilip edilmeyeceğinin belirlenmesi için İtalyan yetkililer tarafından incelemeye alındı.

PUTİN'E AİT ŞÜPHESİ

Bölge halkı ve yatın şu anda bakımda olduğu tersane çalışanları arasında, Şehrazat’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait olabileceği iddia ediliyor.

İngiliz DailyMail; tersaneden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, yatın mürettebatının görünüş olarak Ruslara benzediği ve onarımda çalışan Alman ekibin Avrupa Birliği’nin geçen hafta yaptırımları açıklamasının ardından geri çağrıldığı iddiaları yer aldı. Diğer yandan New York Times’a konuşan yatın İngiliz kaptanı Guy Bennett-Pearce ise yatın kesinlikle Putin’e ait olmadığını savundu.

KAPTANI AÇIKLAYACAK

NYT’ye verdiği demecinde, Putin’in yatın sahibi olduğu iddiasını kesin olarak reddeden kaptan, Rusya Lideri’nin yatın güvertesine asla ayak basmadığını söylüyor. Yatın sahibinin kimliği konusunda bilgi vermeyen Bennett-Pearce, gizli sahibin yaptırım listesinde de bulunmadığını söyledi. İtalyan müfettişlerin geçen cuma yata gelerek lisanslama evraklarını kontrol ettiğini söyleyen kaptan, Şehrazat’ın gerçek sahibinin kimlik bilgilerini de içeren evrakları müfettişlere teslim edeceğini ve sır perdesinin aralanacağını söyledi.

İÇ TASARIMI BİLE GİZLİ TUTULUYOR

700 milyon dolara mal olduğu belirtilen süperyatın sahibinin kimliği son derece dikkatli bir şekilde gizleniyor. Resmi olarak Marshall Adaları’nda bulunan Bielor Assets isimli şirkete kayıtlı görünen Şehrazat’ın, kaptanı dahil tüm mürettebatına işe başlamadan önce “gizlilik anlaşması” imzalatıldığı belirtiliyor. Üst güvertesinde iki helikopter pisti bulunan yatın içiyle ilgili ise net hiçbir bilgi yok. Şehrazat, 2020’nin ağustos ayında Bodrum’a da demir atmıştı.

YORUMLAR 29
  • Fondaş Medya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafasına göre milletin malına nasıl el koyuyor AB-D ? Burada asıl diktatör AB-D'dir.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse karşısına duramadi devletler hukukuna aykırı ukraynayi işgal edemezsin coluk çocuk olduremezsin yakıp yikamazsin evlerini diyen amerika avrupa olmadı dışarı cikamadilar Putin de meydanı boş buldu yaktı yıktı öldürdü insanlığı öldürdü acımasız sa dünya artık Putin'in emrine girecek bu kadar ölüm zulüm yıkım olduktan sonra Nato Birleşmiş Milletler bitmiş karar aldılar kinadilar ne oldu hiç yaptırımı yokmuş Birleşmiş milletlerin boş işler gibi olmuş yazık 44milyon yerinden oynadı kış kiyamette ölen yaralanan çocuklar yaşlılar huzur içinde ülkesinde yaşarken birakmadilar Suriye'de de amerika Rusya girdi perişan ettiler ırak öyle Afganistan öyle
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    He yav he 2014’ten bu yana 14.000 tane rus kökenli Ukrayna’da öldürüldü hiç haberlerde duydun mu okudun mu? Şimdi Ukrayna’daki Yahudiler ölüyor onun için her yerde televizyonlarda gazetelerde! Oradaki yaşayanlar bu Siyaseti destekledi sonuçta bu! Amerika’da Avrupa’da iki yüzlü Türkiye’ye karşı terör üsleri destekliyorlar bir de müttefikimiz diyorlar adamlar bize silah satmıyorlar düşmanlarımıza silah satıyorlar! İşte senin gibi cahiller de Putin’i kötülüyorlar!
    Cevapla
  • Remzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki benim değil. ..malın mi var derdin var..
    Cevapla
  • uyanık spor 2 yıl önce Şikayet Et
    eşkıya bu abd avrupa hırsız bunlar
    Cevapla
  • Haber 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar zengin yatı bile var. Düzgün çeyizine gelen hediyelerden aldı galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı