Almanya'dan Ukrayna'ya AB üyeliği için soğuk duş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB Liderler Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) hızlı katılım talebini desteklemediğini ifade etti.

Almanya'dan Ukrayna'ya AB üyeliği için soğuk duş
Almanya'dan Ukrayna'ya AB üyeliği için soğuk duş
GİRİŞ 11.03.2022 00:37 GÜNCELLEME 11.03.2022 00:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AB Liderler Zirvesi için Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Versay kentinde bulunan Versay Sarayı’na gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) hızlı katılım talebini desteklemediğini ifade etti.

Ukrayna ile siyasi ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek için AB ile Ukrayna arasındaki 2017 Ortaklık Anlaşmasına atıfta bulunan Scholz, "Ukrayna ile izlememiz gereken yol budur" dedi.
Ukrayna konusunda 27 ülke ile AB'de örneğin dış, ekonomik ve mali politika konularında oybirliğiyle kararlar almanın zaten zor olduğuna değinen Scholz, "AB, bu zamana kadar karar verme, çoğunluk kararlarının yerine getirme perspektifinde gelişmeye devam etmelidir" dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya'nın ülkesine karşı yürüttüğü savaş nedeniyle geçen hafta AB üyeliğine başvurdu ve özel bir prosedür istemişti.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman dediğin ince hesap insanıdır . Türkiye'yi AB'ye üye yapmaları , kendi yararlarına olacaktır . Endüstri 4 modeli tam otonom robotik endüstrileşme ve Nükleer enerji yatırımları konusunda , Almanya ile birlikte çok büyük ilerlemeler kaydedebileceğimize inanıyorum .
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyayi bu konuda anliyorum ama bazen yunanistanda oldugu gibi bazi seyleri görmezden gelip Ukraine avrupa ya alinsa barisa katkisi olurdu avrupa ve abd ortak rusya ile cözüm arardi ilk hitapta ateskes saglanirdi buda büyük basari donbass kirim da cözüm aranirdi Ukraine tek basina bu barisi saglayamaz bu acik ortada savas cözüm degildir yikimdir katliamdir amac tek kursun atmadan cözüm bulmak buda o kadar zor degil
    Cevapla
  • Alman usulü 2 yıl önce Şikayet Et
    En azından Ukrayna nın AB hayali üç milyon kadın ve çocuk mülteci için gerçekleşmiş oldu.Ukraynalıların AB ye girişı için tek yolda bu zaten.Mülteci olarak..
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    yani almanların ipiyle hic bir zaman bir yere varılmaz. gene kazıkladilar zavallı ukraynayı. almanlar hep yalancı ve kalleştirler. bu yahudi ukraynalı ( ukrayna cumhurbaşkanı)nasıl inandi almanlara hala anlamadım .
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya haklı. Ukrayna'yı AB'ye almak Ukrayna'yı Rusya'ya karşı güçlendirmez, AB'yi savaşa sokar. Almanya daha önce denediği Rusya ile savaşmak istemiyor. Zelensky AB'ye inanıp savaşmadı, ABD'nin isteğiyle Rusya'ya kafa tutuyor. Bu savaşta en zarar görenlerden biri Almanya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek