G7 ülkeleri "Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltma" konusunda anlaştı

G7 ülkeleri enerji bakanları, batılı ülkelerin yaptırımlarının hedefinde olan Rusya’ya enerji bağımlığının azaltılması konusunda uzlaşmaya vardı.

G7 ülkeleri "Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltma" konusunda anlaştı
G7 ülkeleri "Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltma" konusunda anlaştı
GİRİŞ 11.03.2022 17:15 GÜNCELLEME 11.03.2022 17:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

G7 ülkelerinden yapılan ortak açıklamada, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) enerji bakanlarının enerji kaynaklarına ilişkin çeşitlendirmenin sağlanması ve Rusya’ya olan ihtiyacın azaltılması konusunda uzlaşmaya vardığı kaydedildi.

BAĞIMLILIĞI AZALTMA HAMLESİ

Ortak açıklamada son Rusya kaynaklı jeopolitik gelişmelerden dolayı gelecek dönemde enerji fiyatlarının artmasının beklendiği belirtilerek, “Büyük bir endişeyle bunun özellikle AB’deki hane halkı ve düşük gelirliler için yaratacağı yükün farkındayız” ifadesi yer aldı.

Açıklamada yükselen enerji fiyatların özellikle enerji ithalatçısı konumundaki gelişmekte olan ve finansal kaynakları azalmış ülkeler tarafından hissedileceği duyuruldu.

G7 ortak açıklamasında, enerji konusunda iş birliğinin artırılacağı, “Avrupa Birliği'nde Rusya'dan gelen doğalgaza bağımlılığın azalması özel aciliyete sahip” ifadesi kullanıldı.

Bu hafta içerisinde ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna savaşı yaptırımları kapsamında ABD'nin Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurmuştu.

İngiltere de yıl sonuna kadar Rus petrol ürünlerinin ithalatını aşamalı olarak durduracağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz'a bağımlılığı azaltmak , kendi gerçekliği ile çelişen bir ifadedir . Hidrojen başlı başına temiz enerjinin esas elementidir . Doğalgaz'dan temin etmek dururken , deniz suyundan mı elde edeceklerdir . Petrole olan bağımlılık azalmak bir yara dursun , gittikçe artacaktır . Grafen , Kompozit , Fiber ... gibi endüstriyel üretimin olmazsa olmaz ana hammadesidir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor