Ukrayna: Belarus'un Ukrayna'ya girme tehdidi var

Ukraynalı istihbarat yetkilisi Fedor Venislavskiy, Belarus'un Ukrayna'yı istila tehdidinin ortadan kalkmadığını söyledi.

GİRİŞ 12.03.2022 10:04 GÜNCELLEME 12.03.2022 14:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna Parlamentosu milletvekili ve Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komisyonu üyesi olan Fedor Venislavskiy, ulusal televizyon kanallarının ortak yayınında yaptığı açıklamada, Belarus'un Ukrayna'yı istilası tehdidinin ortadan kalkmadığını söyledi.

Venislavskiy, "İstihbarat birimlerimiz ve uluslararası ortaklarımızdan gelen bilgilere göre, Belarus'un taktik grupları, hava indirme birlikleri Ukrayna sınırlarının yakınında sürekli konuşlandırılıyor ve manevralar yapıyor. Yani tehdit ortadan tam olarak kalkmadı. Böyle bir istila tehdidi bizi Ukrayna-Belarus sınırında güçlü savaş birimlerini bırakmaya zorluyor" dedi.

'Belarus da Ukrayna'ya girecek' iddiası'Belarus da Ukrayna'ya girecek' iddiası

LUKAŞENKO ÖNCE "GİRERİZ" DEDİ, SONRA "GİRMEYECEĞİZ" DEDİ

Geçtiğimiz günlerde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatına Belarus'un da katılacağı iddia edilerek, Minsk yönetiminin askerlerini hava indirme yöntemiyle Ukrayna'ya sokacağı ifade edilmişti. Ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bunun doğru olmadığını öne sürmüştü.

Ancak aynı Lukaşenko, Rusya'nın işgalinin başlamasından bir gün önce yani 23 Şubat'ta, Rusya'nın ihtiyaç duyması halinde askeri güçleri ile destek vermeye hazır olduklarını söylemişti.

Lukaşenko'dan Rusya'ya destek: Gerekirse biz de dahil oluruz!Lukaşenko'dan Rusya'ya destek: Gerekirse biz de dahil oluruz!

Dünya bu iddiayı konuşuyor! Rusya Belarus’u vuracakRusya Belarus'u vuracak ki Mink yönetimi savaşa girsin

RUSYA'NIN BELARUS'U SAVAŞA SOKMAK İÇİN KORKUNÇ BİR PLANI OLABİLİR

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rus savaş uçaklarının provokasyon amacıyla Belarus topraklarına saldırı planladığını iddia ederek, "Rusya provokasyon için Belarus'u vuracak. Moskova böylelikle Belarus'u da Ukrayna'ya sokmaya çalışacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kaybedince ilk istila edilecek yer beyaz rusyadır bunu bildikleri için saldırıyorlar
    Cevapla
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    İyide saldıran Rusya Rusya'ya neden saldırmıyor , Ukraynaya saldırıyor . Belarusta Rus Üssü var . Eski Sovyet artıklarını topluyor . . Rusya Eski artıkkarını topluyor .
    Cevapla
  • Esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Basit ukrayna yaptı diye iftira atıp saldıracaklar
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus’lara göre zaten Ukrayna diye bir ülke yokki. Rus’lar kendilerini büyük Slav, Belarus’u beyaz Slav ve Ukrayna’yıda küçük Slav’lar olarak görüyor. Belarus zaten Lukaschenko’yla beraber tam manasıyla Rusçu bir siyaset izliyor. Putin talimat verse girin diye girerler
    Cevapla
  • Abdürrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bela--rus
    Cevapla
  • Adsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dünya düzeni kuruluyor bence bir masada haritalar yeniden çizildi. Şimdi herkes kendine düşen rolü oynuyor. Aklıma başka bişi gelmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!