7 Filistinli plastik mermiyle yaralandı

İsrail'in inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek amacıyla Şeria'nın el-Halil ve Nablus kentlerinde gösteriler düzenleyen Filistinlilere müdahale eden İsrail güçleri 7 Filistinliyi yaraladı.

7 Filistinli plastik mermiyle yaralandı
7 Filistinli plastik mermiyle yaralandı
GİRİŞ 12.03.2022 10:56 GÜNCELLEME 12.03.2022 10:56

İsrail güçlerinin işgal altındaki Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım (Utanç) Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 7 kişi plastik mermiyle yaralandı, onlarca kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Filistinliler, İsrail'in inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek amacıyla Şeria'nın el-Halil ve Nablus kentlerinde gösteriler düzenledi.

İsrail güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullanırken, Filistinliler ise askerlere taş atarak karşılık verdi.

AA FOTO MUHABİRİ DE YARALANDI

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail polisinin plastik mermiyle müdahalesi sonucu el-Halil'de 4, Nablus'ta 3 Filistinli hafif yaralandı.

AA'nın serbest foto muhabiri olarak El-Halil'deki olayları takip eden Filistinli fotoğrafçı Memun Vezuz da İsrail ordu güçlerinin attığı iki plastik merminin kendisine isabet etmesi sonucu yaralandı.

Olay yerinde ilk müdahalenin yapıldığı Vezuz'un durumunun iyi olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!