Mustafa Kırımoğlu: Putin'in ülkesine verdiği zararı hiçbir Rusya düşmanı vermemiştir

Yeni Şafak'a konuşan Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Kırımoğlu, "Putin şu anda tamamen yalnız, etrafında kimse yok, kimseyle de görüşmüyor. Devrilmekten korkuyor" dedi

Mustafa Kırımoğlu: Putin'in ülkesine verdiği zararı hiçbir Rusya düşmanı vermemiştir
Mustafa Kırımoğlu: Putin'in ülkesine verdiği zararı hiçbir Rusya düşmanı vermemiştir
GİRİŞ 12.03.2022 14:00 GÜNCELLEME 12.03.2022 14:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

"Mustafa Aga" olarak da bilinen Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Rusya’yı Ukrayna’ya sokmayacağız. Girseler bile, sokak savaşları başlar ve hepsinin hakkından geliriz" dedi.

Yeni Şafak'tan Taha Kılınç'a konuşan Kırımoğlu, "Ruslar kendi şartlarını bize dikte etmeye çalışıyor. Kırım’ın ilhakının tanınmasını, silahlarımızı bırakmamızı ve tamamen kendilerine teslim olmamızı istiyorlar. Rusya çok ciddi kayıp verdi ve veriyor. Ölü, yaralı ve esir sayısını topladığımızda, etkisiz hale getirilen asker sayısı 50 bine yaklaştı. Uçakları ve helikopterleri düşürülüyor. Bir de sözde bunlar en elit birlikleriydi. Savaşın bundan sonraki aşamasında hiçbir çarpışma tecrübesi olmayan gençleri sahaya sürecekler" dedi.

"RUSLAR ŞOKA UĞRADI"

Rusların istedikleri gibi ilerleyemediğini söyleyen Kırımoğlu, "Rus askerlerin telefon ve telsiz görüşmeleri Ukrayna istihbaratınca takip ediliyor. Orada ne kadar şaşkınlığa düştüklerini ve şoka uğradıklarını görüyoruz. “Tatbikata götürülüyoruz zannediyorduk” diyorlar. Bizimkiler de onlara çok insanî davranıyor. Ruslar olsa asla böyle muamele etmez" diye konuştu.

"Rusların Ukrayna’yı fiilî olarak işgal edeceğini bekliyor muydunuz?" sorusuna Kırımoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Bu soru bana çok soruluyor. Rusya’nın şu anda yaptığı, bana sorarsanız kelimenin tam anlamıyla aptallık. Putin bundan önce de benzer hesapsız işlere girişti. “Neden yine yapmasın? Ukrayna’yı neden işgal etmesin?” diyordum ben. Kırım’ın işgali keza böyle bir durumdu. Putin’in kendi ülkesine verdiği zararı, Rusya’nın hiçbir düşmanı vermemiştir. ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımları, Rusya’yı inanılmaz bir zarara uğratacak. Putin şu anda tamamen yalnız, etrafında kimse yok, kimseyle de görüşmüyor. Devrilmekten korkuyor. Ama Rus devleti içinde aklı çalışan insanlar da var. Dünyanın üçüncü bir savaşa sürüklenmesine müsaade etmezler"

Kırımoğlu, Ukrayna hava sahasının kapatılması ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Rusların havadan vurduğunu, sokak çarpışmalarına güçlerinin yetmediğini ifade etti.

"ÇEÇENLERİN YARIM METRE SAKALI VAR, AMA TECRÜBELERİ YOK"

Çeçen savaşçıların Rus saflarında savaşa katılmasına değinen Kırımoğlu, "Birlikleri Ukrayna’ya geldiler, maksatları Cumhurbaşkanı Zelenskiy’i öldürmekti. Bizim istihbarat haber aldı. Ramazan Kadirov’un en yakın adamları da dâhil, hepsi öldürüldü. Çeçenlerin kaybı, söylendiğine göre 550’ye yakın. Cesetler şu anda Belarus sınırında bir kasabada, morglarda ve buzdolaplarında bekletiliyor. Çeçenistan’a gönderemiyorlar, çünkü Kadirov’un bunu halka izah etmesi çok zor. Resmî açıklamada “2 ölü, 5 yaralı” gibi komik şeyler söylendi. Bizde de Çeçenler var. Cahar Dudayev zamanında gelip yerleşmişlerdi. Onlar mesela Ruslara karşı savaşmıştı. Çeçenistan’dan gelenler için bizimkiler “Çeçen” bile diyemiyor açıkçası, durumlarına üzülüyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • selam 2 yıl önce Şikayet Et
    koskoca rusya kuşatılmayımı bekliyecekti
    Cevapla
  • Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz abartı kokuyor açıklamaları. Kırımlılar 1940 larda Almanların yanında yer almışlardı. Mavi Alay ismiyle. Sonuç felaket olmuştu. Bu işe karışmamaları lazım. Diğer Türk ve Müslümanlarda 2 taraftan da uzak durması lazım. Bazıları Ukrayna falan demesin. Bu kavgada ateşi harlayan ABD'dir. Dolayısı ile ne Rusya ne ABD.
    Cevapla
  • naim 2 yıl önce Şikayet Et
    tam zamani rusyaya karsi ayaklanin savas sonrasi özerkliginizi alirsiniz
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın hem en komikler hem de en alçakları kendine Çeçen savaşçıları denilen capulcu katil sürüsü. Mazluma Müslüman olmazsa bile elini uzatan başta cumhurbaşkanı olan Türkiye insanidir. Turk silahları savaşa şekil verdi kimin dost düşman olduğu daha netleşti
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    sakal konusunda söylemler hiç hoş değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam