Putin ve kurmaylarının lüks aile hayatı!

Rus lider Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’un aile yakınları zenginlik içinde yüzüyor

Putin ve kurmaylarının lüks aile hayatı!
Putin ve kurmaylarının lüks aile hayatı!
GİRİŞ 12.03.2022 15:27 GÜNCELLEME 12.03.2022 16:11

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da rejimini inşa ederken büyük bir zenginlik kazandı. Bu zenginliğin en büyük göstergesi ise Rusya’nın sayılı zenginleri arasında sayılan eski damadı Kirill Shamalov’du.

Shamalov’un babası ile yakın ilişkilere sahip olan Putin’in damadı daha öğrenciliği bitmeden 2002 yılında Gazprom’un dış ekonomik faaliyetlerden sorumlu Baş Hukuk Müşaviri olarak atandığında henüz 20 yaşındaydı. AB ve ABD’nin yaptırımlara maruz kalan Bank Rossiya’nın hissedarı olan Shamalov’un servetinin tamamı bilinmiyor bile!

Zaten varlıklı bir aileden gelen Kirill Shamalov 2013 senesinde Putin’in kızı Katerina Tikhonova ile evlenince serveti ikiye katlandı. Bugün Rusya’nın sayılı zenginleri arasında gösterilen Shamalov’un Putin ile olan ilişkisi ailevi olmanın ötesinde. Zira Shamalov ve Katerina 2013’teki şatafatlı düğünlerinden beş sene sonra boşandılar. Ancak bu hadise Shamalov ile Putin’in ilişkisini bozmadı. Kirill Shamalov, ülkenin en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan Sibur'dan 380 milyon dolarlık hisselerin sadece 100 dolara aldığı iddiasıyla 2020 senesinde gündemi epey meşgul etti. Bu durum Putin’in kızından 2018 senesinde boşandıktan sonra yeni bir evlilik yapan Shamalov’a Putin’in “düğün hediyesi” olarak yorumlandı.

Putin’in kızı Katerina Tikhonova ve Shamalov

Putin rejiminin devamı için önemli bir bağlama oturan Kirill Shamalov, Putin sonrası zenginleşen genç kuşağı temsil ediyor. Bu ve benzeri insanlar için Putin’in koltuğunda durması varoluşsal bir amaç haline gelmiş durumda.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un üvey kızı olarak bilinen 26 yaşındaki Polina Kovaleva’nın lüks hayatı Rus muhalif Alexei Navalny’nin oluşturduğu yolsuzlukla mücadele grubu FBK tarafından ifşa edildi. Londra’da yaşamını sürdüren Kovaleva, İngiliz The Times gazetesinde yayınlanan haberde 26 yaşındaki Kovaleva’nın Londra’nın lüks muhitlerinden Kensington’da yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki bir dairede yaşadığı ortaya çıktı.

Lavrov ve üvey kız Polina Kovaleva

Kovaleva’ya da yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyen aktivistler genç kadının Lavrov’un bütün uluslararası seyahatlerine katıldığını ve en az 60 kez resmi uçakla seyahat ettiğini duyurdu. Daireyi satın almadan önce Rusya’nın İngiltere Büyükelçiliği konutunda konakladığı da öne sürülen Kovaleva’nın Lavrov’un hiçbir zaman evlenmediği annesinden gelen geliri dışında bir yerde çalışmadığı ifade ediliyor. 26 yaşında Londra’da 5 milyon dolarlık bir daireyi nasıl satın aldığı sorusu ise Rus oligarklarının açıklanmayan servetine örnek olarak gösteriliyor!

Kış şartlarında doğalgaz ihraç ettiği tüm ülkeleri soğukla tehdit eden, işi Türkiye’nin satın aldığı ayçiçek yağlarına el koyacak kadar korsanlığa vardıran Putin rejimi kurduğu harami düzeninde kimseye hesap vermiyor!

Zenginliğini başta sömürdüğü Rusya olmak üzere Ukrayna, Kafkaslar, Suriye ve Libya’ya kadar uzanan emperyalist düzene borçlu olan Putin ve kurmayları kurdukları sistem çöktüğü vakit kaçacak yer dahi bulamayacak!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi