Ukrayna'da Türkler camilere sığındı: 86 kişi tahliye bekliyor

Rusya’nın kuşatarak bomba yağdırdığı Ukrayna’nın Mariupol şehrinde 86 Türk mahsur kaldı. Türklerden bazıları sığınaklarda tahliye beklerken 30 kadar Türk de şehirdeki Kanuni Sultan Süleyman Camii’ne sığındı.

Ukrayna'da Türkler camilere sığındı: 86 kişi tahliye bekliyor
Ukrayna'da Türkler camilere sığındı: 86 kişi tahliye bekliyor
GİRİŞ 13.03.2022 07:09 GÜNCELLEME 13.03.2022 07:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

usya’nın kuşatarak bomba yağdırdığı Ukrayna’nın Mariupol şehrinde şartlar giderek ağırlaşıyor. Hastanelerin, okulların, alt yapı tesislerinin vurulduğu şehirde sivillerin tahliyesi bir türlü sağlanamıyor. Tahliye otobüslerini şehre sokmayan Rusya, insani yardım TIR’larının girmesine de engel oluyor.

ŞEHİRDE 86 TÜRK VAR

Şehirde mahsur kalanlar arasında 86 Türk bulunuyor. Bunların bir bölümü sığınaklarda tahliyeyi beklerken, 30 kadar Türk de şehirdeki Kanuni Sultan Süleyman Camii’ne sığındı. Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, şehirde şartların çok ağır olduğunu söyledi.

700 METRE YAKINA BOMBA DÜŞTÜ

Şehirde 86 Türk vatandaşının olduğunu ifade eden Hacıoğlu, “Bunların 30’a yakını Diyanet’e bağlı camiye sığındı, diğerleri sığınaklarda. Bir haftadan beri Mariupol’a girmek için çalışıyoruz. 32 otobüs ve 20 TIR’lık bir konvoyla teşebbüste bulunuyoruz. Ancak Rus askerleri izin vermiyor. Şehirde gıda ve su sıkıntısı var. Bizim camimizin deposunda 25 bin litre suyumuz var ama ne kadar dayanır bilemeyiz. Şehir dün de bombalandı. Caminin 2 kilometre ilerisinde bir mahalleyi vurdular. Attıkları bombalardan bir tanesi caminin 700 metre ilerisine düştü” dedi.

CAMİ DE VURULABİLİR

Hacıoğlu şöyle devam etti: “Camide olanlardan biri felçli, 1 vatandaşımız da daha önce evinin önüne düşen bomba dolayısıyla başından yaralanmış, o da tedavi edildi. Ukrayna askerleri su ve gıda getiriyorlar ama çok az. Ruslar her yeri vuruyor, cami de vurulabilir. Caminin içinde sivillerin olduğu onlara bildirilmeli. Şehirde durum çok ağır. Elektrik, su, ısıtma, gaz yok. İnsanlar binaların arasında ateş yakıyorlar. Yaktıkları ateşte kazanla yemek pişirip paylaşıyorlar. Yorganlara sarılarak uyuyorlar. Telefon, internet, hiçbir şey yok.”

HALEP GİBİ OLABİLİR

Mariupol’da sığınakta tahliye bekleyen David Sergeevich 400 bin nüfuslu şehirde gıda ilaç ve su sıkıntısı çektiklerini belirterek dünyaya yardım çağrısı yaptı. Sergeevich, “Havadan, karadan, her taraftan bombalanıyoruz. İnsanların tahliyesi için güvenli bir koridor açılamadı. Şehirde iletişim neredeyse hiç çalışmıyor. Ruslar baz istasyonlarını da vuruyorlar. Elektrik, su, akaryakıt ve gaz yok. Şehrin her yerinden aç insanlar merkeze taşınıyor, mahzenler insanlarla dolu. Şehir tamamen kuşatma altında. Burada gerçekten çok zorlanıyoruz. Yiyeceklerimizi paylaşarak, yardımlaşarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Hükümetime ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Bize bir koridor açılmasını sağlayın. Aksi takdirde, şehir yok olacak, biz yok olacağız. Burası Halep gibi olabilir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 18
  • Anons 2 yıl önce Şikayet Et
    2 AYDIR TÜRK KONSOLOSLUĞU, ÇARŞI PAZAR BOZUK, çıkın, dönün, bırakın DEDİ, İNATLA BUGUNE KADAR NEYİ BWKLEDİNİZ ? MEMLEKETİ İNADINIZ YÜZÜNDEN ZORA KODUNUZ , BENCİLLİK ..!
    Cevapla
  • Derwısh 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz savaş başlamadan 15 gün önce uyardı.Ukrayna yı terkedin diye. Neyi beklediniz şimdiye kadar. Ayrıca hayatı boyunca belki de camiye gitmemiş insanlar sığınacak kapı diye ecel kapıya dayandığı zaman mı cami ye geldiler ' diye içimden geçirmiyor değilim.
    Cevapla
  • Düşünmeliler 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri son 200 yıl içerisinde neden su kadar gaddarlaştığını şimdi daha iyi anlıyorum. Milleti sadıka güzel huylu-karışımı barışık Ermenileri aklını insanlık dışı fikir ve düşüncelerle bozup sürekli onlara vurmayı, kırmayı, öldürmeyi öğreten ancak böyle kazanılabileceğini dikte eden hep bu Rus zalimleriymiş. Bu yolla hem siz Türkleri zayıflattılar hem de Ermenileri ve Rumları Türklerden ve ata topraklarından kopararak kontrollerine alarak düşman halklar oluşturdular. Merak ediyorum su konuda Rum ve Ermeni halkını kendilerini sorgulamıyorlar mı acaba cennet gibi olan kendi toprağımızda-vatanımızda gül gibi yaşarken bizi bi duruma düşüren kim ya da kimler? ve neden?!
    Cevapla
  • Zafer Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Caminin 700 metre ötesine 1 tane bomba düşmesini CAMİ BOMBALANDI diye haber yapan ingilizlerden ne farkınız var? Şeytanlığa ortak olmak mı derdiniz?
    Cevapla
  • Samsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Başımız sıkışınca devletimiz nasılsa kurtarır gevşekliğidir bu..niye zamanında dönmediniz diye sormazlarmı adama..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı