Ukrayna müftüsü Rusya'ya karşı savaşacak

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi (Umma) Müftüsü Said İsmagilov, Rus askerleri ile savaşmak üzere Ukrayna savunma güçleri arasındaki yerini aldı.

Ukrayna müftüsü Rusya'ya karşı savaşacak
Ukrayna müftüsü Rusya'ya karşı savaşacak
GİRİŞ 13.03.2022 17:06 GÜNCELLEME 13.03.2022 17:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi (Umma) Müftüsü Said İsmagilov, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, askeri üniforma giyerek Kiev Bölgesel Savunma Kuvvetleri üyeleri ile poz verdi.

Tatar kökenli İsmagilov, kendisi ve beraberindekileri "teröre karşı savunma güçleri" olarak tanımlayarak, "Barış zamanında bildiğiniz bu inanılmaz vatansever insanlar, aniden savaş zamanında kardeş oluyorlar." ifadesini kullandı.

İsmagilov, daha önce AA’ya yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle pek çok Müslüman'ın kaçmak ve mülteci durumuna düşmek zorunda kaldığını belirterek, "Ukrayna Müslümanları müftüsü olarak Ukrayna'daki Müslümanları ordumuza ve devletimize desteğe çağırıyorum." demişti.

YORUMLAR 10
  • 567 2 yıl önce Şikayet Et
    Kacarakmi destek oluyorlar Allah akıl cihat ruhu versin müslüman olan olmayana
    Cevapla
  • adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ?BİRAZ düşünün?????????
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ı bulunduğun yerde bekleyerek kazanamazsın, adamlar hazırlanıyor, parça parça alarak güçlenerek geliyor....haber al neredeler, operasyon sızma, yok et....
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin Ukraynalılar yıllardır ırcılık yapıp donbasta bürsürü rusu öldürmüşler O zaman kimsenin sesi çıkmıyordu Elbette savaş iyi degildir Çünkü savaşta hep masumlar ve sivil halk ölüyor Aceba şavaşın başındaki asker cumhurbaşkanı veya oğlu olsa şavaşa girerlermiydi
    Cevapla
  • Mehmet Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir kara cahilsin
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam ukraynalı değilmi, savaşa katılması çok normal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk