Ukrayna'dan "Yahudi göçü" hızlandı... Naftali Bennett: Kardeşlerimize kucak açıyoruz

İsrail Başbakanı Bennett, Ukrayna'dan İsrail'e Yahudi göçü beklediklerini açıklayarak "Kardeşlerimizi çok sıcak karşılamalı ve ileride de barınak, iş, eğitim ve ihtiyaç duydukları her şeyde onlara gereken ilgiyi göstermeliyiz." dedi.

Ukrayna'dan "Yahudi göçü" hızlandı... Naftali Bennett: Kardeşlerimize kucak açıyoruz
Ukrayna'dan "Yahudi göçü" hızlandı... Naftali Bennett: Kardeşlerimize kucak açıyoruz
GİRİŞ 14.03.2022 23:10 GÜNCELLEME 14.03.2022 23:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Bennett, İsrail vatandaşlarının bugünlerde zor bir süreçten geçtiğini ve Ukrayna'dan İsrail'e göç dalgasının yakın olduğunu belirtti.

Bennett, "Ukrayna'daki savaş bölgelerinden İsrail'e gelmek isteyen çok Yahudi var. Bize düşen görev onların umutlarını boşa çıkarmamak. Kardeşlerimizi çok sıcak karşılamalı ve ileride de barınak, iş, eğitim ve ihtiyaç duydukları her şeyde onlara gereken ilgiyi göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, "Ukrayna'daki Yahudiler için en uygun yerin İsrail olduğunu ve İsrail halkının onları bağrına basacağını" kaydetti.

- YAHUDİ OLMAYANLARA GEÇİCİ İKAMET

Yahudi olmayan Ukraynalılarla ilgili de değerlendirmede bulunan Bennett, şöyle devam etti:

"İsrail devleti, tehlike bölgelerinden kaçan ve burada akrabaları olan Ukraynalıları da kabul ediyor. İhtiyaç olduğu sürece ve durum sakinleşene kadar burada yakınları ve dostlarının yanında kalmalarına izin veriyoruz. Yahudi olmayan Ukraynalıların ikametleri geçici olacak."

Bennet ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasında ara buluculuk çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked 7 Mart'ta, Yahudi olanlar haricindeki Ukraynalı mültecilerin İsrail'e gelişinin devam edemeyeceğini söylemişti.

- İSRAİL, "ALİYA" İLE BİNLERCE UKRAYNALI YAHUDİ'YI ÜLKEYE GETİRİYOR

İsrail, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaşın ardından, diaspora Yahudilerinin İsrail'e göçünü teşvik eden Aliya programı kapsamında Ukrayna Yahudilerinin tahliye çalışmalarını hızlandırdı.

İsrail'in sözde Geri Dönüş Yasası uyarınca İsrail'e göç etmek için başvuran kişilerin, en az bir Yahudi büyükanne ve büyükbabası olduğunu kanıtlayabilmeleri gerekiyor.

Aliya, pek çok belge ve süreç gerektiren bir uygulama olarak biliniyor. Ancak Ukrayna'da yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İsrail hükümeti ve Yahudi Ajansı, Yahudilerin Ukrayna'yı daha hızlı terk etmeleri için bu uygulamalara hız kazandırdı.

"Geri Dönüş Yasası" kapsamında İsrail'e göç etme hakkına sahip yaklaşık 120 bin ila 150 bin Ukraynalı Yahudi bulunduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ırkçı yaklaşımını bir kez daha ortaya koymuş durumda neden diğer ortodoks,katolik yada müslüman ukranyalılar değilde sadece yahudi ukranyalıları almaktadır israil vatandaşı değiller dindaş oldukları için almakta yani şimdi aynı muameleyi bir başka ülke yahudilere ayrım yapılsa dünyayı ayağa kaldırmıştı israil.Şuan en cok ukranyalı göçmen polanya ve romanya ya geçti bu iki ülke yahudilere deseki siz yahudi ukranyalı vatandaşsınız alamayız dese geri gönderse savaşın ortasına israil bu duruma ne der merak ediyom büyük bir ihtimal ekonomik yaptırımla cezalandırılırdı.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yahidi ler cok milliyetci insanlar Dünyanin neresin de olursa olsun yahidileri aliyorlar ve yardim ediyorlar .
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İşgalciler
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yahudi silah şirketleri kasasını dolduruyor, NATO kölelerine efendisine itaat ettiriyor, İsrail yahudi transferlerine hız veriyor, Filistin de terörist sayısını artırıyor. Rusya zayıflıyor. vs vs....
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    rusunda ipi yahudinin elindeyse yapacak bir şey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!