ABD Senatosu Putin'i 'savaş suçlusu' ilan etti

ABD Senatosu tarafından kabul edilen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayan karar tasarısı, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği iddia edilen savaş suçlarının soruşturulmasını öngörüyor.

ABD Senatosu Putin'i 'savaş suçlusu' ilan etti
ABD Senatosu Putin'i 'savaş suçlusu' ilan etti
GİRİŞ 16.03.2022 07:09 GÜNCELLEME 16.03.2022 10:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in öncülüğünde 20'den fazla senatörün imzasıyla Senato Genel Kuruluna getirilen tasarı, Putin'i savaş suçlusu olarak tanımlamasıyla dikkati çekti.

Genel Kuruldaki sözlü oylamayla kabul edilen ve bağlayıcılığı olmayan karar tasarısında, Putin'in talimatıyla Ukrayna'ya askeri saldırılar düzenleyen Rus ordusunun savaş suçu işlediği ve bunları uluslararası kurumların soruşturması gerektiği ifadeleri yer aldı.

Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya'ya karşı birlikte hareket eden Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tasarıya tam destek verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ABD yerel saatiyle çarşamba sabahı 09:00'da (TSİ 16:00) ortak oturumda Kongre üyelerine hitap etmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya-Çin-ABD-Fransa-İngiltere , bu 5 daimi BM üyesi, tarihte ve günümüzde en çok savaş suçu işleyen ülkeler. HAla da savaş suçu işliyorlar ,
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım Putinde bu karardan rahatsız olmuştur :))
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    irakta suriyede binlerce Müslümanı öldürdünüz kadin çocuk yaşlı demeden. sizde savaş suclususunuz.simdi kafirler birbirlerini sucluyor.Allah c.c. birgun bu yaptiklarinizin hesabini mutlaka soracaktır.
    Cevapla
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin, yan bastın, Dünyayı karşına aldın. Bu saatten sonra sana Dünyada rahat yok, haberin ola.
    Cevapla
  • hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çeçenistan ve Suriye başta olmak üzere bir çok yerde savaş suçu işlemiş ve sivilleri açık hedef gözeterek bu cürmü alenen işlemiştir... Ya ABD ne olacak? 2. Dünya savaşından sonra işlediği savaş suçlarının hesabını verecek mi? çok uzun ve kabarık bir liste çıkar ortaya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi