Dünya, BM'nin Yemen için acil destek çağrılarına duyarsız kaldı

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'deki kronik acil durumun ve kıtlığın önlenmesi için gereken 4,3 milyar dolarlık yardım çağrısına gereken desteği alamadı.

Dünya, BM'nin Yemen için acil destek çağrılarına duyarsız kaldı
Dünya, BM'nin Yemen için acil destek çağrılarına duyarsız kaldı
GİRİŞ 16.03.2022 21:57 GÜNCELLEME 16.03.2022 22:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BM'den yapılan açıklamaya göre, Yemen için düzenlenen insani yardım konferansında 1,3 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunuldu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, daha fazla yardım sözü alacaklarını beklediklerini ancak "hayal kırıklığı" yaşadıklarını söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, konferansta yaptığı konuşmada, "Her 3 Yemenliden 2'si yani 20 milyon kadın, erkek ve çocuk aşırı derecede yoksulluk çekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Guterres, Yemen için gereken 4,3 milyar dolar ile 17 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söylemişti.

BM, Yemen'de fon sıkıntısı nedeniyle son aylarda hayat kurtaran insani yardım programlarının üçte ikisini kesmek zorunda kaldı.

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulaştı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    alçak dünya beyaz imansızları asırlardır sebebler yemen halkına ve dünyanın tüm mazlumlarına sebebler birde hiç utanmadan nattoyla abd ile ilişkiler zoraki devam ettiriliyor
    Cevapla
  • nail 2 yıl önce Şikayet Et
    iran a neden yaptırm uygulanmıyor neden husuler ile savaşmak için müslümanlar harekete geçmiyor
    Cevapla
  • İ g 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii onlar Müslüman çünkü sarı saçlı mavi gözlü değil batı nın uygarlığı işte ne olacak
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme ikiyüzlüler söz konusu müslüman oldumu gercek yüzleri ortaya cikiyor vahsi batinin irak suriye afganistan libya yemen savastaki tavirlari ile Ukraine savasindaki tavri bir mi möslümanlar insan degilmiydi degilmiydi bosnada kosovada hollandanin basta vahsi batinin tavri bir mi
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemen kimin umrunda, fakirlerle kim uğraşır, müslüman açmış, ölmüş ne olurki, bir çıkarları yok ki. İki kansız ve imansız iran ve arabistan ülkeyi mahvetti. Ukraynalıların yanında yemenlinin ne önemi var, inşaallah rabbim müslümanlarla beraberdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi