Finlandiya Başbakanı Barin'den Almanya'ya Rus gazı tepkisi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun" derken, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Almanya'ya Rus petrolü için tepki gösterdi.

Finlandiya Başbakanı Barin'den Almanya'ya Rus gazı tepkisi
Finlandiya Başbakanı Barin'den Almanya'ya Rus gazı tepkisi
GİRİŞ 17.03.2022 00:45 GÜNCELLEME 17.03.2022 00:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun" derken, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise, "Rusya'nın savaşını biraz da bizler finanse ediyoruz. Almanya'nın gaz ve petrol ihtiyacının çoğunu Rusya'dan tedarik ettiğini biliyoruz” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın başkenti Berlin’de Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna’daki savaş ve Avrupa politikaları ele alındığı bildirilirken, ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'ya yönelik saldırıları derhal durdurmaya çağırarak, “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun" dedi.

Scholz, "Rusya, askeri işgalini her gün insan yaşamı açısından korkunç kayıplarla ilerletiyor. Korkunç savaşın kurbanları arasında kadın, erkek ve çocukların yanı sıra inanılmaz sayıda Rus askeri de var” ifadelerini kullandı.
Ukrayna'nın Rus ordusuna karşı direnişini “çok dikkat çekici” olarak nitelendiren Scholz, bunun Putin'in yanlış hesapladığı nokta olduğunu, Ukrayna halkının Rusça konuşan kısmının da Putin'in işgaline karşı olduğunu ifade etti.

Almanya ve uluslararası ortaklarının Rusya'ya uyguladığı yaptırımların şimdiden etkisini göstermeye başladığını belirten Scholz, "Yaptırımların, Ukrayna'nın önemli direnişine ek olarak, Moskova ve Kiev arasındaki bu barış müzakerelerinin şu anda gerçekleşmesine katkısı bulunmaktadır” dedi.
Scholz ayrıca, Avrupa olarak Ukraynalılarla dayanışmacı bir tutum sergilediklerini ve AB ülkelerine sığınan Ukraynalılara koruma sağlanacağından emin olunması gerektiğini belirtti.

"NATO ÜYELİĞİNİ TARTIŞACAĞIZ"

Marin ise yaptığı açıklamada, hükümetinin bu baharda Finlandiya'nın muhtemel NATO üyeliği konusunda kamuoyunda bir tartışma başlatacağını aktardı. Marin, “Güvenliğimiz hakkında konuşacağız, hep birlikte NATO üyeliğini de içine alan ihtimalleri tartışacağız” dedi.
Marin, ülkesinde dış politika konularında geniş bir fikir birliğine güvenme geleneği olduğunu da ifade etti.

"RUSYA'NIN SAVAŞINI BİRAZ DA BİZLER FİNANSE EDİYORUZ"

Almanya'nın Rusya'dan gaz ve petrol almaya devem etmesini nasıl değerlendirdiğine yönelik bir soruya ise Marin, “Evet, Rusya'nın savaşını biraz da bizler finanse ediyoruz. Ama AB içerisinde farklı ihtiyaçlar var ve Almanya'nın gaz ve petrol ihtiyacının çoğunu Rusya'dan tedarik ettiğini biliyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • 4325 2 yıl önce Şikayet Et
    allah finlandiya başbakanına din iman kendisine ailesine akrabalarına islamı nasip etsin amin
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet marin hakli kesin rus gazi almayin biz üsürüz donariz ama rusyayi bu savasta destekleyemeyiz korkmayin yaz geliyor zaten 8 ay gaz almasakta olur kisa kadar bir care bulunur
    Cevapla
  • Hadi oradan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ver madem abla, ruslardan almasınlar. Var mı prtrolün ya da gazın? Yok...
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nato ilk çıkarım diyor
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    akdenizdeki gazı çıkarmaya izin verin biz satalım size.. ne uğraşıyorsunuz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...