'Türkiye'nin saldırganlığına karşı Yunanistan'ın yanındayız'

Erdoğan ile Miçotakis arasındaki görüşmenin ve ikili ilişkilerde "olumlu" havanın esmesinin ardından ABD'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin saldırgan söylemlerine karşı Yunanistan'ın yanındayız" denildi.

GİRİŞ 17.03.2022 11:55 GÜNCELLEME 17.03.2022 11:56
Bu Habere 404 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in İstanbul'da yaptığı görüşmede, iki ülke arasında "olumlu" bir hava esti.

Ancak, Türkiye ile Yunanistan arasında sağlanan pozitif havanın aksine, ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlikten bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

Erdoğan Miçotakis'le görüşmüştü! Yunanistan'dan Türkiye açıklamasıErdoğan Miçotakis'le görüşmüştü! Yunanistan'dan Türkiye açıklaması

Yunan basını: Erdoğan ve Miçotakis buzları kırdıYunan basını: Erdoğan ve Miçotakis buzları kırdı

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre Pyatt; dış politika alanında "Türkiye'nin saldırgan söylemlerini" de kapsayacak şekilde Yunanistan'ın Washington'un desteğine sahip olduğunu belirtti:

"Yunanistan tarihin doğru tarafında yer alıyor ve Türkiye'nin saldırgan söylemleri gibi önemli dış politika konularında ABD'nin desteğine sahip.

Görevde olduğum süre boyunca Yunanistan'ı ekonomi, siyasi istikrar ve dış politika alanlarında yeniden inşa etme çabalarında iki ülke (ABD ve Yunanistan) hükümetleriyle yakın bir şekilde çalıştım."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 404
  • Bitlisli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav Bi git daha düne kadar ukraynanin yanindaydin daha önce saddamin yanındaydım çok daha önce suudilerin yanindaydin ne oldu ne yedin biraz akıllı olsan terororgutu yağ pkk dan kazık yemezsin Bi git kimin yanında yer aldinsa hepsi bitti sıra yunan gavurun inşallah
    Cevapla
  • Ali .o1. 2 yıl önce Şikayet Et
    abd sen daha oncede ukraynanin yanindaydin .senin sayende ukrayna harebeye döndu. nasil yaninda oldugunu dunya gordu.abd nin gectigi yerden ot bitmez .
    Cevapla
  • F.kapi 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah yandi yunan bunlar ukraynaninda arkasindaydilar. Hhhh
    Cevapla
  • Vatann 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna’yı kışkırtıp sonra korkakça yanında olmadığınız için Afganistan dan kaçarken ayaklarınız poponuza. Değerek kaçmanızda Yunan ve AB yanınızdadır hadeee
    Cevapla
  • Serdengeçti> 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan akıllı ise Pkk/Ypg ye bakar, Ukrayna'ya bakar, Ermenistan'a bakar. Görürse görür. Görmez ise, bedelini öder. Göre göre yaşar! mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj