Tehlike büyük: NATO yanlışlıkla Rusya'yla savaşa girebilir

Rusya'nın son günlerde Ukrayna'nın batısında düzenlediği saldırılar savaşın büyüyeceği endişesini artırırken, NATO'nun da yanlışlıkla bir savaşa sürüklenmekten kaçınmak için önlemler aldığı belirtildi.

Tehlike büyük: NATO yanlışlıkla Rusya'yla savaşa girebilir
Tehlike büyük: NATO yanlışlıkla Rusya'yla savaşa girebilir
GİRİŞ 18.03.2022 16:29 GÜNCELLEME 18.03.2022 16:30
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ABD'nin önde gelen yayın organlarından Bloomberg, NATO komutanlarının bölgede yaşanabilecek yanlış anlamaları önlemek için Rus askeri yetkililerle temasta olduğunu yazdı. NATO'nun ayrıca bölgede olası riskleri önlemek için hava sahasını ve sınırları yakından izlediği kaydedildi.

ABD ve Rusya, Suriye'deki savaşta da olası askeri kazaları önlemek amacıyla bir koordinasyon mekanizması oluşturmuştu.

Rusya sivil yerleşim alanları bombalıyor.

RUS SALDIRILARI NATO SINIRLARINA DAYANDI

Geçen hafta Polonya sınırındaki bir askeri eğitim üssünü bombalayan Rusya, son günlerde de Lviv'e füze saldırılarını artırdı. Bloomberg'in haberine göre Batılı yetkililer, bir Rus füzesinin NATO topraklarına düşmesi gibi gerilimi tırmandıracak bir olay yaşanmasından endişe ediyor.

Ukrayna'da Rusya'nın işgal ettiği bölgeler

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bölgede artan askeri hareketlilik büyük risk yaratıyor" diyerek olası bir kazanın engellenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, bir kaza halinde durumun kontrolden çıkmaması için de bazı önlemler aldıklarını duyurdu. Pentagon sözcüsü John Kirby de dün yaptığı açıklamada "Kimse savaşın şu anda sürdüğü yerin ötesine geçmesini istemiyor" dedi.

Kiev'de vuralan bir apartman

ZELENSKİY: NATO, RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GELMEKTEN KORKUYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, ABD televizyonu ABC News’e "NATO'nun Ukrayna'yı kabul etmeyeceğini anladım. NATO, Rusya ile karşı karşıya kalmaktan korkuyor" diye konuşmuştu.

Rusya'nın vurduğu anaokulu

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Sebahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya icin fark etmez
    Cevapla
  • hadi gari 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO yanlışlıkla Rusya'yla savaşa girebilirmiş..... girsin lan, neyden korkuyorsunuz.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    putin de bunu istiyor zaten. Adam gözünü karartmış. putinin devleti zaten ekonomik olarak Avrupa gibi değil ve varsa yoksa silah üzerine. oysa Avrupa ekonomi devleti olduğundan bu savaşa girip bu kurulu rahat düzeni bozamazlar
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgemizdeki tüm svaşları ABD çıkarıyor önce zemin hazırlıyor medya aracılığı ile konuyu aylarca beyinlere işliyor sonra savaş başlayınca suçu yokmuş gibi barış demeye başlıyor ortadan kayboluyor burdada önce Rusyayı bu savaşa kışkırttılar uçak gemileri geçti uçakları geçti atbikatlar yapıldı Ukraynayıda savaşa hazırladılar.Şimdi nerdeler niye tatbikat filan yapmıyorlar artık.
    Cevapla
  • idam -gelmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    kaN EMICI abd dünyanin pisligi sömürgeci abd
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO, Rusya ile karşı karşıya kalırsa, Rusya'nın ilk hedefi Amerika olur. Diğer nato ülkeleri birlikten ayrılır ve abd gerçekten Rusya ile tek başına karşı karşıya kalır. Amerikanın korkulu rüyası budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!