1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı dünya basınında

1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Köprünün açılışı dış basında geniş yer buldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı dünya basınında
1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı dünya basınında
GİRİŞ 19.03.2022 11:19 GÜNCELLEME 19.03.2022 14:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı'ndan birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Köprünün açılışı dış basında geniş yer buldu.

Türkiye'nın gurur günü! Tarihe geçen karelerTürkiye'nın gurur günü! Tarihe geçen kareler

Haberlerde, Türkiye'nin orta açıklığı itibarıyla dünyanın en uzun köprüsüne sahip olduğu vurgulandı. "1915 Çanakkale Köprüsü dahil büyük altyapı projeleri, Erdoğan döneminin kilit özelliği" ifadesine yer verildi.

KÖPRÜNÜN ÖZELLİKLERİ VE ERDOĞAN'IN MEGA PROJELERİ ÖN PLANA ÇIKARTILDI

İngiliz haber ajansı ​Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yirmi yıllık iktidarı boyunca öncelik verdiği bir dizi büyük altyapı projesinin sonuncusu olarak, cuma günü Türkiye'nin Çanakkale Boğazı'nda devasa bir asma köprünün açılışını yaptığına değindi. Dünyadaki herhangi bir asma köprünün en uzun ana açıklığındaki mesafeye sahip olduğu vurgulanarak, büyük altyapı projelerinin Erdoğan döneminin kilit özelliği olduğu vurgulandı.

Washington Post'ta ise, "1915 Çanakkale Köprüsü'nün Türkiye'nin kuzeybatısındaki Çanakkale ilinin Avrupa yakasında bulunan Gelibolu ilçesini, Asya yakasındaki Lapseki ilçesine bağladığı" ifade edilerek, Türkiye'nin dünyanın en uzun köprüsüne sahip olan Japonya'yı geride bırakarak birinciliği aldığı ifade edildi.

Khaleej Times'da 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışının Osmanlı kuvvetlerinin Birinci Dünya Savaşı sırasında Gelibolu seferinde İngiliz ve Fransız birliklerine karşı kazandığı deniz zaferinin 107. yıldönümüne denk geldiği vurgulandı.

American Post'ta 1915 Çanakkale Köprüsü'nden etkileyici eser olarak bahsedilerek, "şimdiye kadarkilerin en büyüğü olarak ortaya çıktığı" vurgulandı. Ayrıca "Köprü Ege Denizi ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayan yaklaşık 70 kilometrelik denizin bu kolunu ilk geçen olma özelliğini taşıyor" denildi.

AVRUPA VE ASYA'YI BİRBİRİNE BAĞLAYAN KÖPRÜ

ABC News'un AP'ye dayandırarak yaptığı haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum, önemli su yolunun Avrupa ve Asya kıyılarını birbirine bağlayan Çanakkale Boğazı üzerinde devasa bir asma köprünün açılışını yaptı" ifadelerine yer verildi. Feribota göre yolculuk süresinin kısaldığı ifade edilen haberde köprü açılışının Çanakkale Zaferi'nin yıldönümüne denk getirildiğine de yer verildi. Köprünün mimarisi sembolizmle dolu denirken, 2023 metre orta açıklığın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılını kutladığı 2023 yılına denk geldiğini söylendi.

REKOR KIRAN KÖPRÜ

CNN Travel'da yer alan haberde ise, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi büyük altyapı projesinin sonuncusu olarak Çanakkale Boğazı üzerinde devasa bir asma köprü açtı" dendi. Mega projelerden bahsedilirken İstanbul Havalimanı, demiryolları, karayolları ve tünellere de değinildi. Aynı zamanda projenin teknik özelliklerine de yer verildi ve "1915 Çanakkale Köprüsü projesindeki çalışmalar Mart 2017'de başlatıldı ve inşaatta 5.000'den fazla işçi yer aldı. Orta açıklığının 2.023 metre uzunluğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023'teki 100. yıl dönümüne bir göndermedir" dendi. Mesafenin 6 dakikaya inmesine de vurgu yapıldı.

DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ DEĞİŞTİ VURGUSU

New Civil Engineer ise 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bahsederken dünyanın en uzun asma köprüsü olduğuna dikkat çekti. Yer alan haberde dünyanın en uzun asma köprüsü unvanının değiştiğine vurgu yapıldı ve daha önceden bunun sahibinin Japonya'da, Kobe şehri ile Awaji adasını birbirine bağlayan Akashi Kaikyō Köprüsü olduğu belirtildi. Akashi Kaikyō Köprüsü toplam 1991 metre uzunluğunda, 1915 Çanakkale Köprüsü ise 2023 metrelik orta açıklığına sahip.

JAPONYA'YI GERİDE BIRAKTI

South China Morning Post'ta da 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bahsedildi. Özellikle Çanakkale Zaferi'nin 107. yılında açılışın gerçekleştirildiğine vurgu yapılırken, köprünün özelliklerinden bahsedildi. 1915 Çanakkale Köprüsü'yle alakalı "Türkiye, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan devasa asma köprüyü açıyor" denirken, 'Türkiye, orta açıklık bakımından dünyanın en uzun köprüsüne sahip olan Japonya'yı geride bırakarak birinciliği aldı' kısmına vurgu yapıldı.

İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT

The Korea Herald ise Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum'un katılımı ve Güney Kore Türkiye arasındaki ilişkilerden 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ele aldı. Türkiye'de tarihi bir köprünün açılmasının, diplomatik ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğu belirtildi. Aynı zamanda Güney Kore'nin teknoloji ve finansman sistemini sergilemek için iyi bir fırsat olacağını da ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    yillar geçse de bu eserler senin adini haykiracak, simdi karsi çıkanlar, cocuklari, torunlari belki seni hic sevmicek ama bu eserleri utanmadan kullanacak...
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni köprünün çevresine en az 5 milyonluk yeni bir şehir kurulmalı, insansız topraklar düşman tarafından çabuk işgal edilir, Rusya Ukrayna savaşı şuan buna en güzel örnek, ayrıca Yunanistan'a bakacak şekilde Atmaca füze bataryaları raylı sistem ile gizli tünellere inşa edilmeli. Trakya tarafına yeni büyükşehirler kurumalı çok önemli stratejik bir konu.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni köprünün çevresine en az 5 milyonluk yeni bir şehir kurulmalı, insansız topraklar düşman tarafından çabuk işgal edilir, Rusya Ukrayna savaşı şuan buna en güzel örnek, ayrıca Yunanistan'a bakacak şekilde Atmaca füze bataryaları raylı sistem ile gizli tünellere inşa edilmeli. Trakya tarafına yeni büyükşehirler kurumalı çok önemli stratejik bir konu.
    Cevapla
  • GGG 2 yıl önce Şikayet Et
    adammmmm yapıyor ya reis
    Cevapla
  • vatan sever vanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük ve güçlü Türkiye ideali, hedefi, iradesi ve liderliğiyle bu zafer gününde tarihi bir eser daha kazandırdı ülkemize. 1915 Çanakkale Köprüsü hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi