Savaş, Rus ordusunu yüzde 10 küçülttü

ABD'li üst düzey bir askeri yetkili, Ukrayna'daki işgal başladığından bu yana Rus ordusunun yüzde 10 küçüldüğünü belirtti.

GİRİŞ 23.03.2022 11:21 GÜNCELLEME 23.03.2022 11:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, Rus ordusunun çok sayıda askerini kaybettiğini ve birçok silah ve askeri ekipmanın da Ukrayna güçlerinin eline geçtiğini öne sürerek "İlk defa yüzde 90'ın altına düşmüş olabilirler" dedi.

ABD, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya askeri operasyon başlatan Rusya'nın işgalin başında 150 binden fazla askere ve tam teşekküllü bir savaş için yeterli askeri ekipmana sahip olduğu tahmininde bulunmuştu.

İşgalde son durum haritası

RUSYA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR ELE GEÇİREMEDİ

Batı istihbaratına göre; savaşta 4 hafta geride kalırken Rus ordusu Ukrayna'da önemli bir kenti ele geçirmeyi başaramadı ve birçok yerde Ukrayna güçleri tarafından geri püskürtüldü.

KAÇ RUS ASKERİ ÖLDÜ?

2 Mart'ta Ukrayna'da 498 askerini kaybettiğini açıklayan Rusya'dan o tarihten bu yana askeri kayıplarla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ukrayna hükümetine göre 15 binden fazla Rus askeri hayatını kaybederken; ABD'li yetkililer bu rakamı 7 bin olarak açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sınırsız enerji kaynaklarına sahiptir. Acaba diyorum ki büyük bir savaş durumunda bize en az bir yıl kadar yetecek petrol stokumuz var mı?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    % 25 kaybı olursa donanma gücü ve nükleer silah hariç savaş kaabiliyetinde bizimle eşit seviyeye yaklaşır. Rusya'nın donanması da çok güçlü, ancak donanmasının yarısını coğrafyasının büyüklüğü ve özelliği nedeniyle bize karşı kullanamaz. O yönde de şartlar eşit. Tek sıkıntı nükleer silahları kalıyor. Tabi ki bu sıkıntı sıkıntıların en büyüğüdür. Caydırıcılık açısından bizim de bir an önce nükleer silahlara kavuşmamız şarttır.
    Cevapla
  • kazanan kim 2 yıl önce Şikayet Et
    habere bakılırsa bombalanan ukrayna ama savaşı da kazanan ukrayna
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey Amerika! Ukraynayı ateşe attığın yetmiyormuş gibi bir de oturmuş mahalle karıları gibi dedikodu yapıyorsun. Keşke İslam ülkelerine gösterdiğin cesaretin 1/10 Rus ordusuna gösterebilseydin.
    Cevapla
  • gürsel 2 yıl önce Şikayet Et
    amarika nezaman doru konusmus haydud devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması