Zelenskiy de 3 şartını açıkladı! Rusya'dan NATO'ya 'barış gücü' uyarısı: Bu savaş demektir

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'ya NATO barış gücü konumlandırılması ihtimalinin "Rusya-NATO Savaşı" demek olacağını söyledi.

GİRİŞ 23.03.2022 13:46 GÜNCELLEME 24.03.2022 08:02
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Ukrayna'da NATO barış gücü konumlandırılması ihtimaline karşı yaptığı açıklamada, "Bu son derece pervasız ve tehlikeli bir karar olacaktır. Ordumuz ile NATO ordusu arasındaki olası herhangi bir temas, zor ve onarılamaz sonuçlara yol açabilir" dedi.

Öte yandan Peskov, Ukrayna'da düzenledikleri "özel operasyonun" planlarına uygun şekilde devam ettiğini söyledi.

LAVROV: BARIŞ GÜCÜ SAVAŞA YOL AÇABİLİR

Peskov'dan bir saat önce açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Ukrayna'ya barış gücü göndermek, NATO ile Rusya arasında doğrudan çatışmaya yol açabilir" demişti.

Ukrayna ile yürütülen görüşmelere de değinen Lavrov, Kiev yönetiminin sürekli pozisyon değiştirdiğini, bu sebeple Ukrayna ile müzakere yürütmenin "zor" olduğunu ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna işgali 27. gününde: Zelenskiy'den 'NATO'dan vazgeçme' sinyaliZelenskiy'den 'NATO'dan vazgeçme' sinyali

ZELENSKİY 3 ŞARTINI AÇIKLADI: NATO ÜYELİĞİNDEN VAZGEÇMEYE HAZIRIZ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı yeni açıklamada, Rus ordusunun geri çekildiği, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde, Ukrayna'nın NATO üyeliği talebinden vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı.

PUTİN'E GÖRÜŞME ÇAĞRISI YAPTI

Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenskiy, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • Hsn41 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniler hatırlamaz Tito vardı Yugoslavya eski başbakanı hem Rusya ve Varşova paktı hemde ABD ve NATO'yla flört eder iki tarafa da sanki onlardan taraf gibi davranır iki taraftan da maddi olarak çok yardımlar almıştı tam bir kurnazdı zelensky azıcık ondan ders alsaydı bugün ülkesi çok daha iyi haldeydi
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato ödlek tavuk rusları durduracak tek güç türklerdir
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi nato şimdi göster bakalım mertligini , rajon kedmeyle olmuyor, balkanlarda sırp kasallarına izin vermeye benzemez bu.sıkıyorsa rusyaya göster gününü.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB'nin gazına gelmesen de bunları savaştan önce kabul etseydin ya Zelenskiy. Bütün bunlar olmaz ve ülken harabeye dönmezdi. Sen kim Rus ayısı ile savaşmak kim? Ben şahsen Ukrayna vatandaşları için çok ama çok üzülüyorum. Ama elden bir şey gelmiyor.
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya korkak natoyu gördü ve iyice hadsizleşti,had bildirmek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!