ABD'den büyük hazırlık... Resmen açıkladılar: Dedeağaç'tan Polonya'ya nakil

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, NATO'nun Doğu kanadına tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda birliğin sınır noktasına ABD tarafından Dedeağaç'a bir süre önce gönderilen Apaçi ve Kara Şahin Helikopterleri sevk edilmeye başlandı.

ABD'den büyük hazırlık... Resmen açıkladılar: Dedeağaç'tan Polonya'ya nakil
ABD'den büyük hazırlık... Resmen açıkladılar: Dedeağaç'tan Polonya'ya nakil
GİRİŞ 23.03.2022 17:38 GÜNCELLEME 23.03.2022 17:38
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, NATO sınırlarına tehdit etmeyi sürdürüyor. Bir yandan NATO sınır ülkelerine yönelik takviye kuvvetlerin sevkiyatı devam ederken, bir diğer yandan da savaş her geçen gün daha da şiddetini artırıyor.

Birliğin Doğu kanadını kuvvetlendirmek isteyen ABD, sınır bölgesine yönelik takviyelerini sürdürürken, ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'dan, yapılan bir hamleyle ilgili açıklama yapıldı.

YUNANİSTAN'DAKİ HELİKOPTERLER POLONYA'YA GÖNDERİLİYOR

CENTCOM'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bilgilendirme paylaşımında, kısa süre önce Dedeağaç'a sevk edilen helikoptelerden AH-64 Apaçi ve UH-60 Kara Şahin'lerin savunma alanında atılan adım kapsamında Polonya'daki NATO üssüne sevk edildiği açıklandı.

DEDEAĞAÇ'A YAPILAN ASKERİ SEVKİYAT

ABD, geçtiğimiz yıl başlattığı Dedeağaç'a askeri sevkiyatlar kapsamında aralarında Humvee araçları, M1 Tankları ve Apache Helikopterlerinin de bulunduğu taarruz silahlarını bölgeye göndermişti.

Türkiye'nin de rahatsızlık duyurduğu silahların varlığı noktasında ABD tarafı "Varlığımız sizin için bir tehdit değil" açıklaması sonrasında da sevkiyatlar devam etmişti.

Son olarak bölgeye silah ve mühimmatın yanı sıra asker sevkiyatı da gerçekleştiren ABD, söz konusu sevkiyatta yer alan askeri mühimmatı NATO sınır güçlendirme misyonu kapsamında Polonya'ya gönderme kararı aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 153
  • Ulubatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Uzun menzilli füze hemde nükleer başlıklı baßka çare yok düğme savaşı oturdugun yerden düğmeye baş her tarafı yok et hemde savunma yap.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep bahane niyet başka.
    Cevapla
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa PKKmi gönderiyor ne desen inan bunlar düsman dost olmaz
    Cevapla
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve abd rusya yutmaya çalışıyor.. Abd batı yi güçlendirirken çin in sibirya için ne planladığı hala bilinmez..
    Cevapla
  • Daddaş erzurum 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaratıklar hiçbir zaman güven olmaz hiçbir zaman Türkiye'yi sevmeyenler çok kurnaz olmamız lazım Allah korusun Yoksa bizi boğarlar Rabbim bizimle beraber olsun amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal