Zelenskiy'den ünlü Rus oligark için Biden'a çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Joe Biden'dan, Rus milyarder Roman Abramovich'in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

Zelenskiy'den ünlü Rus oligark için Biden'a çağrı
Zelenskiy'den ünlü Rus oligark için Biden'a çağrı
GİRİŞ 23.03.2022 23:12 GÜNCELLEME 24.03.2022 00:18
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus milyarder Abramovich'in Zelenskiy ile Biden arasındaki görüşmelerde konu edildiği bildirildi.

Rus milyarder Roman Abramovich'in yatı Datça açıklarındaRus milyarder Roman Abramovich'in yatı Datça açıklarında

Roman Abramovich kimdir? Göztepe’yi satın mı alacak? Mehmet Sepil…Roman Abramovich kimdir? Göztepe’yi satın mı alacak? Mehmet Sepil…

Rus milyarder Abramovich'in özel jeti İstanbul'daRus milyarder Abramovich'in özel jeti İstanbul'da

Habere göre Zelenskiy, Putin'le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD'den Abramovich'i yaptırım listesine almamasını istedi. Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığına ulaşarak listede Abramovich'in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı.

AB ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınan Abramovich'in ABD'nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenskiy'den Biden'a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramovich'in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğinin ise bilinmediği belirtildi.

Rus milyarder Abramovich

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD yönetimi, AB ile koordineli şekilde önceki hafta çok sayıda Rus oligarka yaptırım kararı almış ve bu kişilerin mal varlıkları dondurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Maruf 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, İsrail ve Portekiz vatandaşlıklarına sahip olan Abramovich, Porto'da ki Yahudi cemaatine bağlıdır. Zelenski'de Ukrayna'da Yahudi bir ailede doğdu. Önemli ortak noktalarından biri yahudi olmaları.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendine düşünüyorsun paran kayıp olmasın.
    Cevapla
  • püf noktası 2 yıl önce Şikayet Et
    ab ve natodan satılık az kullanılmış zelenski...
    Cevapla
  • püf noktası 2 yıl önce Şikayet Et
    zeliski tarihe ülkesini ateşe atan adam olarak geçti..Peki ne uğruna?NATO ve AB...Bizi yıllardır ikiyüzlü politikalarla oyalayanlarda aynı zatlar değilmi?
    Cevapla
  • Gezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu yahudi bunu yatirım listesinden çıkar nasıl olsa zelenski bende yahudiydim demiyorsun da yok arabulucuymus hadi ordan çakal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı