Kremlin'den açıklama geldi: Savunma Bakanı Şoygu 14 gündür neden yok?

Ukrayna savaşı sürerken Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun 11 Mart’tan beri medya önüne çıkmaması söylentilere yol açıyor. Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un da birkaç gündür görülmediği belirtiliyor.

GİRİŞ 24.03.2022 10:23 GÜNCELLEME 24.03.2022 18:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş devam ederken Rusya’daki muhalif basın Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ortalıktan kaybolduğunu yazdı.

KALP RAHATSIZLIĞI İDDİASI

Rusya’da erişimi yasaklanan ‘Mediazona’ yayınına göre Şoygu son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 8 Mart tarihinde telefonla görüştü, sonra 11 Mart günü haber bültenlerinde boy gösterdikten sonra ortadan kayboldu. Şoygu’nun basınla ilişkilere önem verdiğine dikkat çeken Rusya’daki muhalif yayın “Şoygu önceden neredeyse her gün televizyon ekranlarında boy gösteriyordu. Medya ile iletişime büyük önem veriyordu. Her şey 11 Mart’tan sonra değişti. Şoygu’ya yakın kaynaklara göre, kesin olmamakla birlikte orgeneral kalp rahatsızlığı problemleri yaşıyormuş. 18 Mart’ta Putin’in acil toplantıya çağırdığı Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Şoygu’nun adı katılımcı olarak geçiyordu. Ancak hiçbir haber programında görüntüsüneyer verilmedi” yorumunda bulundu. Şoygu’nun yanı sıra son günlerde Genelkurmay Başkanı General Valeriy Gerasimov’un da ortadan kaybolduğu vurgusu yapıldı.

KREMLİN: İŞLERİ ÇOK YOĞUN, BASIN KARŞISINA ÇIKACAK VAKTİ YOK

İddiaların uluslararası basına da yansıması sonrası konu ile alakalı açıklama yapmak zorunda kalan Kremlin, "Savunma Bakanı Şoygu'nun işleri çok yoğun, malumunuz özel bir operasyonu yönetiyor. Basın karşısına çıkacak vakti yok" değerlendirmesinde bulundu.

1 AYDA 15 KOMUTAN

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanlarından Mihail Podolyak, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri müdahale başlatan Rusya’nın bu süre zarfında 15 üst rütbeli komutanı çatışmalarda kaybettiğini iddia ediyor.

İLK ÜST DÜZEY İSTİFA

Öte yandan Rusya’daki önemli ekonomistlerden, Putin’in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoli Çubays’ın istifa ettiği bildirildi.

Kremlin istifayı doğrularken Rus medyası, Çubays’ın eşiyle birlikte Rusya’dan ayrılarak İstanbul’a gittiğini iddia etti. Savaşın başından bu yana istifa eden ilk üst düzey yetkili olan Çubays’ın Putin’in kararlarına ve özellikle Ukrayna’nın işgaline karşı çıktığına dair haberler yapılmıştı.

YORUMLAR 15
  • Nukleer Sıgınakta 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer askeri sığınaktalar merak etmeyiz. 30 dakikada yıllarca yetecek erzakla şehir gibi 100 metre derindeki sığınakta olamayan herkes öleceği için tek sağ kalan gene onlar olur. Siz kendinize bakın asıl.
    Cevapla
  • misafir geldi 2 yıl önce Şikayet Et
    putin tarafından kurşuna dizdirildi ama çatışma bölgesinde bulunurken atılan füzeyle öldürüldü diye yalan haber çıkartılmış
    Cevapla
  • Basit 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kolay kurguluyorsunuz, teyid edemiyecegin sey hakkinda konuşma.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar net konuştuğuna göre infaz mangasında sende vardın galiba.
    Cevapla
  • Devriye 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ordusu ve ekonomisi cökmeye başladı . Korkumuz bu çöküntü neticesinde putinin bir delilik yapması korkutuyor..
    Cevapla
  • Elhamdülillah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirin hakkından imansız gelir.
    Cevapla
  • Garib 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 3 şeytandan birisi... Birinin düşmesi diğer iki şeytanın büyümesi demektir. Bu yüzden abd çin ve rusyanın aynı anda batması şarttır. Dünya selameti için....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!