Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı: Topyekün, hibrit bir savaş ilan ettiler!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batılıların Rusya’ya karşı topyekûn, hibrit bir savaş ilan ettiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı: Topyekün, hibrit bir savaş ilan ettiler!
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı: Topyekün, hibrit bir savaş ilan ettiler!
GİRİŞ 25.03.2022 12:34 GÜNCELLEME 25.03.2022 14:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya’yı yok etmek istediğini belirterek, "(Batılılar) Rusya’ya karşı topyekün, hibrit savaş ilan etti" dedi.

Lavrov, başkent Moskova’da düzenlenen Gorçakov Diplomat Vakfı toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avrupa’daki siyasetçilerin, "Hitler Almanyası'nda" kullanılan "topyekün savaş” terimini Rusya’ya karşı kullandıklarını söyleyen Lavrov, "(Batılılar) Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti. Hedefleri gizli değil, Rus ekonomisini ve bir bütün olarak Rusya'yı yok etmek ve boğmak istediklerini alenen ilan ettiler" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA DOSTUMUZ, MÜTTEFİKİMİZ VE ORTAĞIMIZ VAR

Rusya’nın izole edilemeyeceğine işaret eden Lavrov, "Dünyanın her yerinden çok sayıda dostumuz, müttefikimiz ve ortağımız var" ifadesini kullandı.

Lavrov, Batılıların, Birleşmiş Milletler kararlarını etkilemek için kışkırtıcı bir propaganda yürüttüğünü belirterek, "Batı dışındaki dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu, tek taraflı oynanan bir oyuna girmek istemiyor. Muazzam bir baskı altındalar" dedi.

Ukrayna yönetiminin nükleer silah edinmesine yönelik arzusundan ötürü endişe duyduklarını ifade eden Lavrov, "Aynı şekilde, Pentagon’un Ukrayna’daki askeri-biyolojik programını gerçekleştirmek üzere en az üç düzine laboratuvar kurmasından da endişe duyuyoruz" diye konuştu.

NATO, DOĞU KANADINA 40 BİN ASKER KONUŞLANDIRACAK

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal operasyonu sonrasında ortaya çıkan son durumun görüşüldüğü NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'nden NATO'nun doğu kanadına 40 bin asker yerleştirmesi kararı çıktı.

Zirve sonrası açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Yüksek teyakuz durmunda ekipman ve tedarikle olacağız. Daha fazla uçağımız olacak havada. Taşıyıcı savaş ürünlerimiz olacak ve muharip birimlerimiz de daimi olarak varlığınız sürdürecek. Toplu bir savunma ve eşgüdüm içerisinde olacağız” diye konuştu. Genel Sekreter, Ukrayna'ya daha fazla destek vereceklerini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz aynisiniz , Amerikası , Rusyası , Avrupası. Yıllarca müslüman kanı döktünüz ve dökmeye devam ediyorsunuz. Allah'ta sizi birbirinize düşürsün. Yiyin birbirinizi.
    Cevapla
  • 4321 2 yıl önce Şikayet Et
    direl abd natoyla savaşsanıza alçaklar gücünüz güçsüzleremi yetiyor
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    sizde hibrit karşılık verin dünyada döktiğünüz kan ve öz yaşının hesabı dünyada sorulmayacakmı sandınız bir de ahireti görün Allah c.c. bir birinize zülmedindiyemi can verdi
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Topyekun savas ilan edeceklerini akil edemedibizmide simdi sikayet ediyorsun rus ayusu. En buyuk erdem insanin kendini bilmesidir.
    Cevapla
  • mustafa kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    salla uzun menzilli füzeleri batıya yahudilerin rumların kökü kurusun. virüslerde temizlenir bu sayede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!