Venedik'te martılara karşı su tabancalı önlem

İtalya’da Venedik Otelciler Derneği, turistlere zor anlar yaşatan "saldırgan” martıları savuşturmak için çeşitli planlar yaptığını duyurdu. Martılara karşı konuklarını su tabancaları ile donattılar.

Venedik'te martılara karşı su tabancalı önlem
Venedik'te martılara karşı su tabancalı önlem
GİRİŞ 26.03.2022 03:17 GÜNCELLEME 26.03.2022 03:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İtalya'nın ünlü lagün kenti Venedik'te martıların her yerde bulunması, son birkaç yılda giderek daha sorunlu hale geldi. Yetkililer, martılardan birinin yakın zamanda San Marco Meydanı'nda yürürken bir turistin dondurmasını kaptığı açıkladı.

Her ne kadar durum eğlenceli bir olay olarak görülse de, Venedik Otelciler Derneği için bu olay bir dönüm noktası oldu. Kuruluş, martıları dışarıdaki yemek alanlarından caydırmak için fikir bulunması amacıyla bir seminer düzenledi.

ŞAHİN KİRALAMA ÖNERİSİ

Semineri koordine eden hijyen ve çevre uzmanı Francesco Boemo, "Çok sayıda martı, insanlar için agresif ve rahatsız edici bir varlık olmanın yanı sıra, sağlık ve hijyenin ile binalar ve çevre için de bir sorun teşkil ediyor" diyerek, derneğin kuşları caydırmak için acımasız çözümler kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Tartışılan çözümler arasında martıları avlamak için bir şahin kiralamak veya onları özel bir akustik sistemle veya hoş olmayan kokularla (insanlar tarafından algılanamasa da) uzaklaştırmak yer alıyor.

"BAZI MÜŞTERİLER GÜLÜYOR, BAZILARI SİNİRLENİYOR"

Diğer taraftan, seminer tutanaklarına göre bir otelci, "Misafirler, büfeye gitmek için kalkar kalkmaz martılar yemeğin üzerine atlayıp alıp götürüyor. Sık sık kondukları masa örtülerini, tabakları ve bardakları değiştirmek için  müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Bazı müşteriler buna gülüyor, bazıları ise sinirleniyor” şeklinde martılardan şikayet etti.

SU TABANCALARIYLA SAVAŞ

Öte yandan, Venedik’te bazı otellerin hali hazırda şahinleri denediği, ancak onları her gün kiralamanın pahalı olduğu ortaya çıktı. Ardından Gritti Palace ve Hotel Monaco & Grand Canal adlı iki otel misafirlerine tamamı turuncu su tabancaları vermeye başladı. Turuncu rengin ise martıları korkuttuğu için seçildiğini belirtildi.

Gritti Palace’tan Paolo Lorenzini İtalyan basınına verdiği demeçte, "Tabancaları görür görmez uçup gidiyorlar. Onları kullanmanıza bile gerek yok, sadece masanın üzerinde tutmanız yeterli” diye konuştu.

KAYNAK: THE GUARDİAN
YORUMLAR 6
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani hayvan hakları.....
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hele yaramazlara hele
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Martılar kuş sesiyle kaçarlar.Kuş sesi ulan kuş se si.Böyle saçmalık görmedim.Hoparlörlerden sesi verin onlar zaten kaçışır.bunu 1 ay yapın zaten uzaklaşırkar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalim heryerde zalim işte, su tabancası alacağına hayvanlara düzenli yemek verseniz ölürmüsünüz. Dünya nereye gidiyor.....!
    Cevapla
  • yavuz karakaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Orası bi OteI. Hayvanat Bahcesi DeğiI
    Cevapla
  • Paol 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara zarar veriyor diyor hala yok yemek ver şunu yap çok seviyorsan git oraya Al evine besle hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!