ABD Başkanı Biden’dan Putin’e: NATO toprağına bir santim geçmeyi aklından bile geçirme

Son dakika haberi... NATO toplantısı için Avrupa’ya giden ABD Başkanı Joe Biden, açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'e "NATO toprağına bir santim geçmeyi aklından bile geçirme" dedi.

GİRİŞ 26.03.2022 20:56 GÜNCELLEME 26.03.2022 23:40
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'nın başkenti Varşova'ya yaptığı ziyarette Ukrayna krizine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenen Biden, “Hiçbir şekilde Rusya, NATO’nun müttefiklerinden herhangi birine zarar vermeyi aklından bile geçirmesin çünkü NATO topraklarının her bir karışını korumak gibi asil bir görevimiz var NATO olarak." ifadelerini kullandı.

Polonya'yı ziyaret eden Biden, başkent Varşova'da 2. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar gören önemli simge yapılarından Kraliyet Kalesi'nin önünde konuşma yaptı.

Avrupa'nın kendisini Rus saldırganlığına karşı uzun bir mücadeleye hazırlaması gerektiğini vurgulayan Biden, Polonya doğumlu Papa 2. Jean Paul'ün sözlerine atıfta bulundu ve Polonya'nın eski Devlet Başkanı Lech Walesa'dan alıntı yaptı.

Putin'in Ukrayna'yı işgalinin "on yıllarca sürecek bir savaş" tehdidi oluşturduğunu vurgulayan Biden, "Bu savaşta uyanık olmamız gerekiyor. Bu savaş günler ya da aylar içinde kazanılmayacak. Uzun vadede bu mücadelede yer almak için şimdi taahhütte bulunmalıyız." dedi.

 "TANRI AŞKINA, BU ADAM İKTİDARDA KALMAMALI"

Rusya Devlet Başkanı Putin için "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalmamalı." diyen Biden, Rus halkına hitaben de Rusların "düşman" olmadığını kaydetti.

Biden, "Masum çocukların ve yaşlıların öldürülmesini hoş karşıladığınıza ya da hastanelere, okullara, doğumhanelere, Rus füzeleri ve bombalarıyla saldırılmasını kabul ettiğinize inanmayı reddediyorum." ifadesini kullandı.

"UKRAYNA ASLA RUSYA İÇİN BİR ZAFER OLMAYACAK"

Joe Biden konuşmasında "Barbarlık, asla özgür olma arzusuna galip gelmeyecek. Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak." diye konuştu.

Biden'ın diğer açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Rusya ekonomisi ilk 20'ye giremeyecek. Ukrayna halkının yanındayız.

NATO’nun tüm müttefikleri Rusya’ya karşı birlik oldu. Rusya, demokrasiyi boğuyor.

Avrupa'nın Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulması gerekiyor, ABD bu konuda yardıma hazır.

Avrupa'daki Amerikan kuvvetleri, Rus kuvvetlerine karşı savaşmak için değil, NATO müttefiklerini korumak için var.

KREMLİN'DEN BİDEN'A CEVAP: KARARI RUSLAR VERİR

Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için, “Bu adam iktidarda kalmamalı” açıklamasının ardından Kremlin'den cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu kararın Ruslar tarafından verilebileceğini belirterek, "Bu karar Biden’ın değil. Rusya Devlet Başkanı’nı, Ruslar seçiyor. Bu tür kişisel hakaretler, ABD ile ikili ilişkilerimizi daraltıyor” ifadelerini kullandı.

BIDEN'A YUGOSLAVYA HATIRLATMASI

Peskov, Biden’ın kullandığı ifadelere karşı Yugoslavya’yı hatırlatarak, “Sonuçta bu adam bir zamanlar televizyonlarda konuşurken Yugoslavya’nın bombalanmasını isteyen bir adam. Yani Yugoslavya’yı bombalanmasını ve oradaki insanların öldürülmesini istedi. Dolayısıyla onun ağzından bu sözleri duymak çok garip” dedi.

YORUMLAR 125
  • Ahmet disbudak 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ı Suriye'yi Gazze filistini afganistani bombalarla tarumar eden yamyam amerikami söylemiş bunları kanemici vampir Amerika kahrolsun
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucu size dokundunmu feruat edersiniz hemen. 1 aydan beri ukraynada cocuklar hedefte. Ne izliyorsunuz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam dünyayı yaşanmaz hale getirmeye niyetli! yangına havagazı basmakta! muhatabıda zaten ateşten yelek giymiş biri... hadi hayırlısı!
    Cevapla
  • Kroo 2 yıl önce Şikayet Et
    Guzel cevap vermiş peskov... yıkın şu amerikancilari ne varsa atın avrupaya bitsin artık şu tepeden bakmalarıni yanlarınada CHP lileri gönderelim
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki chp die bisey var
    Cevapla
  • sert adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin de kalmaman gerekiyor bay bidon..SAVAŞIN UZMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYORSUN..Anlamıyormuyuz sanıyorsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!