Rusya-Ukrayna savaşında korkunç iddia: Savaşmak istemeyen askerler...

Rusya ordusunun işlerin planlandığı gibi gitmediği için ağır bir moral bozukluğuna girdiği iddiaları konuşulurken, savaşla ilgili çok çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor.

GİRİŞ 26.03.2022 17:58 GÜNCELLEME 26.03.2022 17:58
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgali yaklaşık bir aydır devam ediyor. Yaşanan savaştan dolayı binlerce kişi hayatını kaybederken, yüz binlerce kişi ülkelerinden göç etmek zorunda kaldı. Savaşın bu kadar üzün sürmesi ise Rus askerlerinin moralini bozmuş durumda. Bazı askerler durumdan rahatsız olduğunu belirtse bile üstü kapatılıyor. 

Batı medyasında çıkan son iddia ise ağızları açık bıraktı. İsyan çıkaran bir Rus birliğinin kendi komutanlarını tankla ezdiği haberi gündeme bomba gibi düştü. İddia edilen bu olay ise Rus askerlerinin nasıl bir psikolojide olduğunu açık bir şekilde göstermiş oldu. 

KOMUTANLARINI TANKLA EZDİLER 

Ukraynalı bir gazetecinin ortaya attığı iddiaya göre 37. Serbest Alay komutanı kendi komutasındaki askerler tarafından tankla ezildi. Bölgeden alınan gizli bilgelere göre olayda ağır yaralanan komutanın hayatını kaybettiği belirtildi. Birliği Ukrayna güçleriyle çatışırken ağır yaralar aldığı ve girdiği mücadeleyi kaybetmek üzere olduğu; birlik içindeki isyanın da bununla bağlantılı olarak çıkmış olduğu aktarıldı.

Rus komutanın tankla ezildiğine dair kanıtlar olsa da ölüm haberi henüz doğrulanmadı. Sosyal medyaya yansıyan ve başka kaynaklardan da doğrulanmaya çalışan olayda bir isyan ve tankla üzerinden geçme durumunun olası olduğu ancak komutanın ölüp ölmediğinin şu an için doğrulanamadığı haberleri geliyor.

İNGİLİZ BASININDA MANŞET OLDU

Kadirov’un paylaştığı videoda ise Çeçen bir askerin sedyede taşınan subayla konuştuğu ve “İyi misin? Konuş bizimle” dediği duyuluyor. Yaralı adam ise Çeçen askere “İyiyim. Sen neredensin?” diyerek karşılık verdiği duyuluyor.

Batılı kaynaklarının iddiası ise İngiliz basınında DailyMail tarafından gündeme taşındı. DailyMail haberin manşetini “Birliklerindeki çok sayıda ölümün ardından baş kaldıran askerler kendi komutanlarının üzerinden tankla geçti. Komutan hayatını kaybetti” şeklinde attı.

Başta İngiltere olmak üzere Batılı devletler Rus ordusunun büyük kayıplar verdiği ve moral açısından çökmüş vaziyette olduğunu düşünüyor. ABD’ye göre Rusya’nın 150 bin kişilik işgal güçlerinden 7 bin askeri öldü.

YORUMLAR 51
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum bunlar iyice birbirine girecekler Allah vermede bizim başımıza iş açmasalar
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya ukraynayla savasıyor dıyorlar ama rusyaya bır tane fuze dusmuyor ben anlamadım o zaman bu savas degıl buyuk kucugu dovuyor herkes seyredıyor
    Cevapla
  • mıstık 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi en büyük savaştır .
    Cevapla
  • Mücahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı yaptırımla delemediği ülkeyi medyasıyla deler tıpkı bizi deldikleri gibi batı bu işi çok iyi yapıyor sırf batı Putin'e karşı diye içimde muazzam Putin sevgisi yeşerdi .
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Boğaçhan ben rusyanın yaptığını savunacak değilim. Ama Ukrayna lideri bi abd kuklası ve rusyayı bilerek savaşa kışkırttı. NATO bir haçlı ittifakı unutma kardeş.
    Cevapla
  • Boğaçhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim böyle deme. Cenab-ı Hak Kuranda "Zalime meyletmeyin sonra ateş size de dokunur" buyuruyor. Evet Batıyı Allah kahretsin, yüzyıllardır koca dünyada zülüm yapmadık yer bırakmadılar ama al birini vur ötekine! Gavur gavurdur. Putinin Suriyede katlettiği bebekleri unutmamak lazım.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş istemiyorsa savaşta ne yapıyor.
    Cevapla
  • M.Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ve batıdan gelen haberler psikolojik harp taktikleri. Rusya'nın karşısında tek şansları bunun olması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti