Çavuşoğlu'ndan ABD'li gazeteciye tokat gibi cevap: Eleştirmekten zevk alıyorsunuz

Katar'da düzenlenen Doha Forumu'nda Amerikalı CNBC sunucusu Hadley Gamble, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na karşı küstah soruları ile dikkat çekerken, cevaplar karşısında gülümsemekle yetindi.

GİRİŞ 28.03.2022 02:16 GÜNCELLEME 28.03.2022 02:16
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının 31. gününde Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Doha Forumu'na katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, programda ABD'li sunucu Hadley Gamble'in sorularını yanıtlamak üzere kamera karşısına geçti.

Daha önce de yersiz hareketleriyle dikkat çeken CNBC sunucusu Hadley Gamble, yine skandal bir harekete imza attı.

Küstah tavırlar sergileyen sunucu, sorularının akabinde Bakan Çavuşoğlu'nun cümlesini yarıda kesti.

Manipülatif sorulara fırsat vermeyen Bakan Çavuşoğlu, Gamble'a tepki göstererek, "Siz mülteci krizinden bahsettiniz ama şu an sorunuza cevap fırsatı vermiyorsunuz." dedi.

Çavuşoğlu, Gamble'ın provokatif sorularına, "Sanırım ülkemi eleştirmekten, ülkemin ekonomisini hedef almaktan zevk alıyorsunuz" şeklinde yanıt verdi.

RUS OLİGARKLAR SORUSU

Hadley Gamble'ın Rus oligarkların Türkiye'ye geldikleri yönündeki iddiaları sordu.

Bakan Çavuşoğlu, "Biz bu krizlerin başından beri söyledik, mülteci krizi devam edecek. İnsanların sayısı artacak demiştik. Zaten savaştan önce de artmıştı. Siz mülteci krizinden bahsettiniz ama şu an sorunuza cevap verme fırsatı vermiyorsunuz. Biz yasal olmayan bir şeye asla izin vermeyiz" yanıtını verdi.

"YASADIŞI HİÇBİR FAALİYETE İZİN VERMEYİZ"

Hadley Gamble'ın araya girmesiyle Çavuşoğlu, tepki göstererek, "Ben sizin sorunuza cevap verdim, hiçbir yasadışı faaliyete izin vermeyeceğiz dedim, çok açık ve net bir cevap. Eğer Rus oligarklar benim ülkemi ziyaret ederlerse ben prensip olarak yaptırımlara katılmadığım için, o yüzden bir Rus vatandaşı gelebilir. Şu anda da Rus turistler geliyor. Yasalsa istediklerini yapabilirler, uluslararası hukuka aykırı ise o zaman iş başka." dedi.

MÜZAKERE MESELESİ

Rusya-Ukrayna müzakerelerine değinen Çavuşoğlu,"Eğer görüşmek isterlerse ve herhangi bir ateşkes girişimini imzalamak isterlerse böyle bir olasılık olabilir ama biraz daha olgunlaşması lazım, Belarus kulvarında da. İki tarafın detaylarını onların vermesi gerekir. Neden olmasın. Önce bakanları sonra devlet başkanlarını bir araya getirebiliriz. Donbas da Kırım da çok önemli meseleler. Kolay da değil. Savaş bir yandan devam ederken, bunun yapılması çok zor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRMEKTEN ZEVK ALIYORSUNUZ"

Türkiye'nin ekonomi politikası hakkındaki soru üzerine Çavuşoğlu, "Sanırım ülkemi eleştirmekten, ülkemin ekonomisini hedef almaktan zevk alıyorsunuz. Son 20 yıla bakalım. 18 yıl önce 3 bin dolardı kişi başı milli gelir, şimdiyse 10 bin dolar. Kişi başı milli gelir açısından ilk 20 ekonomi arasındayız. Her ülke, bölge ekonomik krizlerle karşılaşabilir. Türkiye büyümeye, Türk ekonomisi çok daha iyi hale gelmeye devam ediyor." dedi.

PUTİN, ABD'Lİ GAZETECİ İÇİN "GÜZEL AMA ANLAMIYOR" DEMİŞTİ

Daha önceki dönemlerde de Moskova'daki enerji zirvesinde Rus lider Putin'e yönelik dikkat çeken davranışları ile de dünya gündemine oturan ABD'li sunucu Hadley Gamble'ın, Washington'ın Rus liderin dikkatini dağıtmak için göndermiş olduğu bir silah olduğu iddia edilmişti.

"GÜZEL KADIN AMA ANLAMIYOR"

ABD'li gazeteci Putin'e Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzı hakkında sorular sordu. Buna karşılık Putin de gazetecinin sorusunu yanıtladı, ancak ABD'li gazeteci soruyu tekrarlayınca Putin, Gamble'ın söylediklerini dinlemediğine dikkat çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumları hazm edememe aslında amerikan saha etki Ajanları dır bügün mü böyleler on yıllardır yalanlarıyla dunya yı uyutarak fitne fesat kin nefret peşinde babaları ataları da ama devirleri in son çırpınışlarıdır yok olaçaksın Amerika nasıl dunya ülkelerine türlü türlü baharlar renklerle iktidarları devletleri böl parçala yönet oyunlarıyla oynadın sen de parçalanaçaksın büyük şeytan israiloğulları ve amerika seni biz Türkler yok EDEÇEĞİZ
    Cevapla
  • əəəə 2 yıl önce Şikayet Et
    abi nasıl son çırpınışları ya adamların gözlerinde büyüttüğü yıllık enflasyonun 10 katını falan alıyoruz biz korkarım ki bu mesele uzun bir süre devam edecek umarım ülkem yakın gelecekte kendini toparlar
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu gibi gazeteci tiplerle muhatap olmak soru almak yanlış. bunlar resmen gazeteci degil pentegana çalışıyorlar yani sivil abd conileri
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde yalancı ve iftiracı senin gibilerden Allah tüm insanları korusun senin gibi iftiracilar yalancılar yuva yıkar insanı bitirir birde birlikte çalışmışta çevirmen ne diyorsa o öyle anlıyormuş da
    Cevapla
  • D-OHA 2 yıl önce Şikayet Et
    Doha da OHA dedirten Vaka. Sahi, RUS OLİGARKLAR uluslararasi hukuka göre MÜLTECİ olursa ne olur
    Cevapla
  • Feyzullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğlu ingilizce bilmiyor ki tercüman kulağına ne söylerse onu yansıtıyor yakınında çalıştım bi zamanlar
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam kibar feyzosun hakketen dişleri bakanını İngilizce bilmiyor diye nasıl söylersin sen hangi çağda yaşıyorsun
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende çok boşmuşsun fezo
    Cevapla
  • EMRE 2 yıl önce Şikayet Et
    Takiyyeci kibar feyzosss seni..
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün tüm dünya dinledi, izledi. Gözünü, kulağını iyi aç. O fitne diline de sahip ol.
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu nun elinden su içtin sanırım
    Cevapla
  • Bilal gezen 2 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğlu çok iyi derecede ingilizce orta derecede japon alman ve rusca biliyor.elinizde internet var bir sorgulayın.yalan iftira atmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!