Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizindeki arabuluculuk rolü dünya basınında!

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Türkiye barışı sağlamak için Başkan Erdoğan liderliğinde büyük bir çaba sergiliyor. Barış müzakerlerinin Türkiye sayesinden düzenlenmesi ise dünya basınında büyük yer buluyor.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizindeki arabuluculuk rolü dünya basınında!
Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizindeki arabuluculuk rolü dünya basınında!
GİRİŞ 28.03.2022 17:40 GÜNCELLEME 28.03.2022 17:41
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta duyurduğu askeri operasyonla başlayan Rusya Ukrayna savaşında, birinci ay geride kaldı. Savaşın başından bu yana iki ülke arasındaki diplomasi trafiğini yürüten ve arabuluculuk rolünü üstlenen Türkiye, bu kez tarihi görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

ERDOĞAN'IN PUTİN GÖRÜŞMESİ GÜNDEME OTURDU

28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelecek Rusya ve Ukrayna heyetlerini ağırlayacak olan Türkiye, barış görüşmelerinde önemli adımlar attı. Müzakere görüşmelerinin öncesinde ise Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes sürecinde Türkiye'nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin Rusya Ukrayna savaşındaki rolü ise bir kez daha dünyanın gündemine oturdu. Başkan Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesinin yanı sıra müzakere görüşmeleriyle gündeme gelen Türkiye'den 'arabulucu' olarak bahsedildi.

Haber ajansı Reuters, Başkan Erdoğan'la Putin'in telefon trafiğini gündeme taşırken, Başkan Erdoğan'ın ateşkes ihtimalindeki kararlılığını dile getirdi. Reuters, Erdoğan'ın "Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an evvel tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak bu süreçte Türkiye'nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirttiği" sözlerine dikkat çekti.

ERDOĞAN'IN BASKIN ROLÜ

ABD'li medya kuruluşu The Hill de, Başkan Erdoğan'ın savaştaki baskın rolünü ele aldı. Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesini manşete taşıyan Hill, Erdoğan'ın ateşkes görüşmelerinde kararlı olduğunu ve Putin'le yaptığı konuşmada net tavrını sürdürdüğünü vurguladı.

TÜRKİYE GARANTÖR ÜLKE

France24 de, Türkiye'nin arabulucuk rolünü manşete taşıyanlardan oldu. Ukrayna'da devam eden yıkıcı savaşta diplomasi trafiğini Türkiye'nin yürüttüğünü belirten France24, Türkiye'nin garantör ülke olduğunu söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KARARLILIĞI

Fox News, İstanbul'da yapılacak müzakere görüşmelerini gündeme getirirken, Başkan Erdoğan'ın Putin ile yaptığı konuşmadaki kararlılığına vurgu yaptı.

İngiltere'nin en çok okunan gazetesi Daily Mail de, görüşmeleri manşete taşıdı. Erdoğan'ın Putin görüşmesinin yanı sıra İstanbul'daki barış müzakerelerine yer veren İngiliz gazete, Türkiye'nin diplomatik önemine dikkat çekti.

YORUMLAR 78
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    garantör olunmamalı
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lider geçinen birçok adamın ipliğini pazara çıkaracak Reis. Önce bir savaş bitsin masumlar kurtulsun.
    Cevapla
  • Esven 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin arabulucukluk yapmasını mutlaka Kılıçtaroğlu önermiştir.
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    :D :D :D :d
    Cevapla
  • Derya 2 yıl önce Şikayet Et
    İş bilenin kılıç kuşananın demişler, Sayın Erdoğan sayenizde lider nasıl olur dünya öğreniyor, bizdeki muhalefetse maalesef acınacak halde.
    Cevapla
  • ahtuson 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle sanıyorum ki başta abd olmak üzere gücü elinde tutmak isteyen tüm ülkeler barışın gelmesini değil savaşın uzamasını istiyorlar. biden'ın ukraynanın dibine kadar gelip tek yaptığı şey ukraynayı pofpoflamak oldu. rusyayı, bu savaşı uzattırarak ekonomik ve pisikolojik okarak yıkmak istiyorlar yoksa ne ukrayna nede içinde yaşayanlar bunların umurunda değil ki şayet olsaydı eğer taa 2014lerde ukrayna natoya dahil edilirdi. zayıf bir rusya pasif bir arltik okyanusu ortağı olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz