Türkiye, Fransa ve Yunanistan'dan operasyon önerisi! Putin kararını açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Putin, Fransa, Türkiye ve Yunanistan'ın operasyon önerisiyle ilgili kararını açıkladı.

Türkiye, Fransa ve Yunanistan'dan operasyon önerisi! Putin kararını açıkladı
Türkiye, Fransa ve Yunanistan'dan operasyon önerisi! Putin kararını açıkladı
GİRİŞ 29.03.2022 22:06 GÜNCELLEME 29.03.2022 22:07
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Ukrayna’daki son durumu ele aldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Elysée Sarayı, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki sivillere yardım etmek için insani bir operasyon başlatma koşullarının "bu aşamada karşılanmadığını" duyurdu.



ÜÇ ÜLKENİN ÖNERİSİNE PUTİN'DEN YANIT

Açıklamada, Fransa, Türkiye ve Yunanistan'ın önerdiği Mariupol’de tahliye operasyonunu Macron’un Putin’e sunduğu ve Putin’in bu teklife yanıt vermeden önce "düşüneceğini" söylediği aktarıldı.

OPERASYON KARARINI MACRON DUYURMUŞTU

Macron, 25 Mart‘ta gerçekleşen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin ardından Türkiye ve Yunanistan ile Mariupol kentini terk etmek isteyenler için insanı operasyon düzenleyeceklerini duyurmuş, "Türkiye ve Yunanistan ile birlikte Mariupol'den ayrılmak isteyen herkesi tahliye etmek için insanı bir operasyon başlatacağız" demişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 45
  • Ali Han 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum da insanlık ölmüş. gavurların Suriyeli müslümanlara yaptıklarını bizde Ukraynalı sivil insanları kurtarmayarak kaderleriyle başbaşa bırakarak yaparsak onlardan ne farkımız kalacak. icinizde savaşın ne olduğunu bilen var mı
    Cevapla
  • AKPli Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan ve fransiz silah sevkiyati yapip Turkiye ve Rusyanin arasini acacaklar. Turkiye hukumeti aklini kacirmis olmaliki suriyelileri denzide bogarak olduren katil yunanla bu is kalkismasi midemi bulandiriyor
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizi kendilerini yuceltmek icin kulanmak istiyorlar, Turkiye uzak dursun bu cakalardan. bu gune kadar bizi hep disladilar ve asagladilar defolup gitsinler, Turkiye kendi basina cok guzel isler yapiyor ve boyle kalmali
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    her ne kadar savaş acı da olsa Türkiye düşmanı Avrupa ve Amerika,Putinden gerekli dersleri almaya devam edecek.. bunların kurdukları terör örgütleri analarımızi ağlattı,binlerce şehit verdik, Suriye'yi işgal edip sıra Türkiye ye gelecekti, bir sürü şehitle yürekli vatandaşlar engelledi... artık Avrasya Birliği konuşuyor..Türk Cumhuriyetleri birleşiyor, dünya ya barış,kardeşlik getiriyor..alimallah..
    Cevapla
  • aykrbi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapsa yapsa Türkiye yapar bizde nemalanırız düşüncesi ve şeytanlığı içindeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor