Güney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesi

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti Başkanı Anatoliy Bibilov, Gürcistan'dan tamamen kopup Rusya'ya bağlanmak için gerekli hukuki zeminleri oluşturacaklarını belirterek, daha sonra da referanduma gideceklerini söyledi.

Güney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesi
Güney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesi
GİRİŞ 31.03.2022 08:22 GÜNCELLEME 31.03.2022 08:24
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Rusya'ya katılmaya hazırlandığı bildirildi.

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Başkanı Anatoliy Bibilov, yaptığı açıklamada, Rusya ile birleşmenin stratejik hedefleri olduğunu, bunun için referandum yapmak gerektiğini belirtti. Bibilov "Buna uygun hukuki adımları yakın bir zamanda atacağız" ifadesini kullandı.

Anatoliy Bibilov

GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA SORUNU

Gürcistan ordusu ile Rusya'nın desteklediği Abhazyalı ayrılıkçılar arasında 1992-1993'te 13 ay boyunca savaş yaşanmıştı.

Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de Güney Osetya Savaşı olarak bilinen çatışmalar çıkmış, savaşın ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.

Rusya, 2008'de bu iki bölgenin sözde bağımsızlığını tanımıştı. Gürcistan ise buna karşılık Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • mesut 7 ay önce Şikayet Et
    bu çeçenlerin rusya aşkı hiç bitmeyecekmi, şeyh şamilin kemikleri sızlıyordur. geride bıraktıkları rusyanın paralı askerleri olmuş
    Cevapla
  • yavuz 7 ay önce Şikayet Et
    kırımı bize ver rus kardeş
    Cevapla
  • Anti Rus 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalan Gürcistan da bize bağlansın. Yoksa araya gidecek. Osetya mıdır nedir savaş açıp Rusyanın desteğiyle Gürcistanı tarihe gömebilir. Ancak bize katılırsa, Rusya havayı alır. Sonradan yine serbest kalır.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus’lar bunca zaman boşuna vatandaşlık dağıtmadılar bunlara. Kendileri gibi Slav, Rus kökenli herkese vatandaşlık dağıttılar ve aynısını Ukrayna’da yapıp sonra hak talep ettiler benim burda vatandaşım var diye. Gereken zeminide hazırlamışlar Rus yanlılar önemli pozisyonda. Daha ne olsun ? Türkiye’de para karşılığı vatandaşlık vermekten vazgeçmeli yoksa ileride öngöremeyeceğimiz sorunlarla karşılaşabiliriz çünkü bizim vatandaşlık verdiklerimiz hak talep edebileceğimiz gibi dışarıda durmuyor Türkiye’nin içindeler. Çin bugün istese 900 bin Çinliyi Türk vatandaşı yapabilir çünkü bu parayı verecek bütçesi fazlasıyla var
    Cevapla
  • RESET 2 yıl önce Şikayet Et
    oset
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti