Alman medyası: Batı, Türkiye'yi görmezden gelemez

Alman Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında arasında yürütülen barış görüşmelerine katkısı kaleme alındı. Susanne Güsten tarafından yazılan makalede Türkiye'nin süreçteki etkin rolüne vurgu yapıldı.

GİRİŞ 03.04.2022 10:33 GÜNCELLEME 03.04.2022 10:45
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması konusundaki arabuluculurolünü üstlenen Türkiye, başta Avrupa olmak üzere bütün dünya tarafından yakından takip ediliyor. Alman Der Tagesspiegel gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı'nın başarılı dengeleme tutumu" başlıklı haberinde, Türkiye'nin duruşunu analiz etti.

LİDERLERLE PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Der Tagesspiegel'den Susanne Güsten tarafından kaleme alınan makalede, Rusya-Ukrayna savaşının ilk iki haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz da dahil olmak üzere 35 yabancı devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yaptığı anımsatıldı.

Erdoğan'ın, savaşın iki tarafları olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelensky ile haftada birkaç kez görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

"ERDOĞAN, ULUSLARARASI SAHNEYE ÇIKTI"

Uluslararası sahneye yeniden çıktığı belirtilen Erdoğan için "Destekçileri, şimdiden Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'nü talep ediyor." denildi.

Ayrıca Erdoğan'ın, Ukrayna ihtilafında taraf tutmaktan kaçındığına da dikkat çekildi ve "Ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçeriz" ifadesine yer verildi.

"TÜRKİYE GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"

NATO üyesi olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Putin ile güven ilişkisi geliştiren tek devlet başkanı olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye'nin devreye girmesinin "Batılı politikacılar için durumu daha zor hale getirdiği, artık Erdoğan'ın ve Türkiye'nin görmezden gelinemeyeceği" ifade edildi.

YORUMLAR 137
  • Yiğido SİVAS 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK şükür başımızda HAK ve HALKIN yanında REİS onun yanlarında aynı yolda olan BAHÇELİ ve DESTİCİ ve MİLYONLARCA VATAN MİLLET BAYRAK EZAN MANEVİYAT MİLLİLİK SEVDALILARI VAR peki öbür tarafta ne var KÜRESEL GÜÇLERİN bileşenleri SOROSUN çocukları ZİLLETİTTİFAKI var ALLAHIN izniyle bu şehitlerin emaneti bu ÜLKEYİ BU HAİNLERE YEDİRTMEYECEĞİZ her zorluğa katlanacağız yavan ekmek birtas çorba içeceğiz namusumuzdan şerefimizden İSLAMIMIZDAN VATANIMIZDAN BAYRAĞIMIZDAN EZANIMIZDAN ASLA ASLA TAVİZ YOK ÖLÜMÜNE ÖLÜMÜNE BU SOYSUZ BİZANS SOROSCULARINA KARŞI
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Nobele aday gösterilmeli
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya yalan nobel ödülü olsa Kılıçdaroğlu kazanır. ama onunla da övünmezlerse ne olayım.
    Cevapla
  • mert serter 2 yıl önce Şikayet Et
    ne ukraynadan ne de rusyadan vazgeçeriz...doğru...biz abd ve israil i istemiyoruz burnumuzun dibinde... bu abd ve israilin istediği bi savaş.
    Cevapla
  • ALSANCAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Mert efendi
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizaya Gelll.. Bi zayıflık göstersek hemen binerler tepemize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi