Başbakan Yardımcısı'ndan ülkesi için şok sözler: Devlet iflas etti

Lübnan Başbakan Yardımcısı Saadeh Al-Shami devletin ve Lübnan Merkez Bankası’nın iflas ettiğini ifade ederek, kayıpların devlet, Lübnan Merkez Bankası, bankalar ve mevduat sahipleri arasında dağıtılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı'ndan ülkesi için şok sözler: Devlet iflas etti
Başbakan Yardımcısı'ndan ülkesi için şok sözler: Devlet iflas etti
GİRİŞ 04.04.2022 21:42 GÜNCELLEME 04.04.2022 21:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Lübnan adına Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereleri sürdüren heyetin başında bulunan Başbakan Yardımcısı Saadeh Al-Shami, dün akşam katıldığı yerel bir televizyon programında, devletin ve Lübnan Merkez Bankası’nın iflas ettiğini ifade etti.

Kayıpların devlet, Lübnan Merkez Bankası, bankalar ve mevduat sahipleri arasında dağıtılacağını aktaran Al-Shami, “Merkez Bankası gibi devlet de iflas etti. Kayıpları en az şekilde halka yansıtmaya çalışacağız ve söz konusu kayıplar devlet, Merkez Bankası, bankalar ve mevduat hesapları arasında paylaştırılacak” dedi.

IMF ile devam eden müzakerelere de değinen Al-Shami, "Lübnan hükümeti ile Uluslararası Para Fonu arasında müzakereler devam ediyor. Bugün konuştuğumuz en önemli şey bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması, ekonomik toparlanma planının tamamlanması, bütçenin ve Sermaye Kontrolü projesinin mecliste onaylanması” ifadelerini kullanarak, yakında bir anlaşma varmayı umduklarını belirtti.

Lübnan Merkez Bankasından iflas açıklamasına yalanlama
Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Salameh ise yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Al-Shami’nin iflas ile ilgili açıklamalarını yalanlayarak, bankanın kanunla kendisine verilen görevi yerine getirmeye devam ettiğini aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelin referandum yapin turkiye baglanin
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    ingilizin kurduğu suni devletler suni nefesler ile bu zamana kadar yaşadı. müslüman arapların elinden alınan bu yurtlar, parça parça bölündü, yönetimi gayrimüslimlere teslim edildi. eh buruya kadarmış. Türk milleti bu uydurma devletleri tek tek yıkacak ve yerine gerçekten arap müslümanların söz sahibi olduğu devlet kurulacak. Türkler de inşaallah anadoluya en yakın yer olan suriye ve musul vilayetimizde yoğunlaşaçak. misakı milli araplarında kurtuluşu olacak inşaallah
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden uzak dursunlar. Babalari ingiliz amerikan lar, orda. Suriyeye girdiğimiz zaman bizi filistin dahil kinadigi zaman bitti benim icin. Hep arkasindan vurmuşlar bizim askerlerimizi zaten. Lüzum yok Rabbim cezalarini verdi. Hep daginiklar
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadasin sen hangi muslumanlikdan bahsediyorsun bozler muslumanligi yasiyormuyuz ozde muslumanmiyiz yoksa sozde muslumanmiyiz topluma bak anlarsin ozdemi sozdemiyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu