Son dakika: ABD'den G20 kararı: Rusya ile gerilimde yeni gelişme!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin Rusya'nın katıldığı G20 toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

Son dakika: ABD'den G20 kararı: Rusya ile gerilimde yeni gelişme!
Son dakika: ABD'den G20 kararı: Rusya ile gerilimde yeni gelişme!
GİRİŞ 06.04.2022 23:05 GÜNCELLEME 06.04.2022 23:09
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya’ya yönelik yaptırımları her geçen gün artırıyor. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin Rusya'nın katıldığı G20 toplantılarına katılmayacağını açıklayarak, bu kararı G20’de yer alan mevkidaşlarına açıkça ifade ettiğini belirtti.

''RUSLAR VARSA BİZ KATILMAYACAĞIZ''

Yellen, "Başkan Biden, Rusya için herhangi bir finans kurumunda işlerin her zamanki gibi olamayacağını açıkça belirtti ve kesinlikle onunla aynı fikirdeyim. Rusya'nın G20'den çıkarılmasını istedi ve Endonezya'daki meslektaşlarıma Ruslar orada olursa bir dizi toplantıya katılmayacağımızı açıkça belirttim" dedi.

Biden yönetiminden bir yetkili ise, Beyaz Saray'ın ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın bu yılki G20 Zirvesine katılması halinde toplantıya katılma ihtimalini dışlamadığını ifade etti. Biden geçtiğimiz ay Belçika’nın başkenti Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğini belirtmiş, ancak hareketi resmileştirmek için diğer üyeler arasında bir anlaşmaya ihtiyaç olduğunu aktarmıştı. Öte yandan bir sonraki G20 Liderler Zirvesi, kasım ayında Endonezya'da yapılacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 48
  • Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye katilacakmi
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz G 20 de varmıyız?
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu boş oyunları. Hani Putini yargılayacaktınız ne oldu? Dolayısıyla bu ucuz oyunları cahiller yer. Bir Rusya hepinize bedel. Çünkü oda aynı Amerika gibi katil ve onunda gücü bir nükleer dev olması.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan abd. Bir taşla üç kuş vurdunya. Lanet üzerine olsun. Rusyayı ekonomik zayıflattın, avrupayı müşteci akını ile zor durumda bıraktın, birde güzel silah satın. Ooohhh.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...