Burkina Faso'da devrik lider Kabore 4 ay sonra serbest bırakıldı

Burkina Faso'da 24 Ocak'taki darbeyle devrilen ve o tarihten bu yana asker tarafından tutulan eski Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore serbest bırakıldı.

Burkina Faso'da devrik lider Kabore 4 ay sonra serbest bırakıldı
Burkina Faso'da devrik lider Kabore 4 ay sonra serbest bırakıldı
GİRİŞ 07.04.2022 03:32 GÜNCELLEME 07.04.2022 03:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hükûmetten yapılan yazılı açıklamada, kendisiyle yaklaşık 3 haftadır yapılan görüşmeler sonucu Kabore'nin serbest bırakıldığı ve 6 Nisan itibarıyla başkent Vagadugu'daki şahsi konutuna geçtiği duyuruldu.

Başta Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum örgütü, geçiş hükûmetinden Kabore'nin bir an evvel serbest bırakılmasını talep ediyordu.

Kabore, 24 Ocak'taki darbenin ardından özel güvenlikli bir konutta tutuluyordu.

Burkina Faso'da 24 Ocak'ta darbe yapan Yarbay Paul-Henri Damiba, 2 Mart'ta geçiş sürecinin cumhurbaşkanı olarak atanmış, 3 Mart'ta da Başbakanlık görevine Albert Ouedraogo getirilmişti.

Ouedraogo, 3 yıl görev yapması planlanan 25 üyeli geçiş hükûmetini 6 Mart'ta kurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Sınır 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüşmeler kimin adına yapıldı.hangi tavizler alındı.her darbede darbeyi yaptıranlar vardır.vebu zalimler darbede istediklerini alırlarzaten devleti yönetenden istediklerini alanayınca darbe yaparlar.onlara istediklerini verecek adamı iktidara getirirler.zalimler alçaklar.kan emiciler.keneler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!