BM'den Buça açıklaması: Görüntüler korkunç!

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'nın Buça kentindeki insani durumun "korkunç" olduğunu belirtti.

GİRİŞ 08.04.2022 16:00 GÜNCELLEME 08.04.2022 17:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BM Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in Ukrayna ziyaretine dair detayları paylaştı.

Laerke, Griffiths'in dünkü Buça ziyaretinden önce 4 Nisan'da Moskova'da olduğunu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'daki ateşkes ihtimalini görüştüğünü aktardı.

280 KİŞİLİK TOPLU MEZARLAR

Griffiths'in Buça izlenimlerine dair Laerke, "Griffiths, Buça ziyaretinde gördüklerini 'korkunç' olarak tanımladı. 280 cesedin gömülü olduğu toplu mezar ile yıkılmış onlarca apartman ve ev gördüğünü söyledi." ifadelerini kullandı.

Laerke, BM'nin bölgede sivillerin korunması ve ihtiyaç sahiplerine insani yardımın en kısa zamanda ulaştırılması hususunda kararlılığını sürdürdüğünü belirtti.

BM'nin bölgedeki ortaklarıyla Ukrayna'daki yardım faaliyetlerini artırdığını vurgulayan Laerke, "Şu an 160 ortak kuruluşla Ukrayna'nın 24 bölgesinde faaliyetteyiz." ifadesini kullandı.

Laerke, BM'nin bugüne kadar bölgede en az 2 milyon kişiye insani yardım ulaştırdığını ve daha fazla yardım konvoylarının, çatışmalardan en çok etkilenen bölgelere birkaç gün içinde ulaşacağını kaydetti.

Kuşatma altındaki Mariupol gibi çok kötü durumdaki şehirlerden sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesinin, Griffiths'in birinci endişesi olduğunu vurgulayan Laerke, "Luhansk ve Donetsk'te de insani durum endişe verici hale gelecek." uyarısında bulundu.

4,3 MİLYON KİŞİ ÜLKEYİ TERK ETTİ

Öte yandan toplantıda konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Matthew Saltmarsh, Komiserliğin Ukrayna ve komşu ülkelerdeki insani yardım faaliyetlerini iki kat artırdığı bilgisini paylaştı.

Saltmarsh, savaşın başladığı "24 Şubat'tan bu yana 4,3 milyon sivilin Ukrayna'yı terk ettiğini" belirterek "7,1 milyon sivilin de ülke içinde yerinden edildiğini" aktardı.

Kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırmakta zorluk çektiklerini vurgulayan Saltmarsh, "Mariupol ve Harson gibi çatışmalardan kötü etkilenen şehirlere yardım sevk etme çalışmalarını sürdüreceğiz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika ingiliz kafiri suriyede ki kiralık cia teröristleri Daeşe katliam yaptırdılar rusların üzerine yıktılar. GEçmiş olsun kafir Putin. Suriye de ki o masumların ahı çıkacak dinsizin hakkından imansız ingiliz amerika gelir böyle. Türkiye ile iş tutsaydın suriye de ne abd ne ingiliz bize karşı gelemezdi....çek şimdi cezanı.
    Cevapla
  • müftü 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin eseriniz bunlar ey batı! gurur duyun niye hayıflanıyorsunuz alçak kafirler..
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    eeyy siyonis devletler yıllardır suriyede libyada ırakta filistinde ve daha bir çok müslüman ülkelerde kan emmeye doymadınız bütün zulümleri ölümleri tecavüzleri işkenceleri görmezden geldiniz şimdi ukraynayı nasılda gündemde tutuyordunuz hepiniz aynısınız zalimler
    Cevapla
  • Uygurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosnadakiler 3 maymun ukranyadakiler vah vah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi