Rus vekil: NATO'ya girerse Finlandiya'yı yok ederiz

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın mayısın ilk haftasında NATO üyeliğine başvuru yapacağı iddiaları üzerine, "Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır" dedi.

Rus vekil: NATO'ya girerse Finlandiya'yı yok ederiz
Rus vekil: NATO'ya girerse Finlandiya'yı yok ederiz
GİRİŞ 08.04.2022 17:17 GÜNCELLEME 08.04.2022 17:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgal Avrupa'daki dengeleri tamamen değiştirecek gibi görünüyor. Rusya'nın saldırısı Finlandiya ve İsveç'i NATO ile ilişkilerini derinleştirmeye itti. NATO'nun yaklaşık 30 bin asker, yüzlerce uçak ve geminin katılımıyla Norveç'te düzenlediği tatbikata katılan iki ülke şimdilerde ittifaka katılıp katılmamayı tartışıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in İttifak’a dahil olmayı istemeleri durumunda, bu talebin hızlı biçimde gerçekleştirileceğini söylemesi gözleri kuzey ülkelerine çevirirken Rusya'nın bu duruma tepkisi gecikmedi.

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov

RUS MİLLETVEKİLİ TEHDİT ETTİ: ÜLKENİZİ YOK EDERİZ

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının 'korkunç bir trajedi' olacağını belirterek tehditler savurdu. Finlandiya'nın NATO'ya katılması durumunda Rusya'nın "meşru hedefi" olacağını belirten milletvekili "Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır" dedi.

"TÜM FİNLANDİYA HALKI İÇİN BÜYÜK BİR TRAJEDİ OLUR"

Finlandiya'nın Rusya ile yakın ticari ve ekonomik ilişkileri sayesinde uzun yıllardır geliştiğini iddia eden milletvekili Dzhabarov, Finlandiya'nın ülkelerinin yok edilmesi için bir kart imzalayacaklarının pek olası olmadığını belirterek, "Finlandiya bunu kabul ederse büyük bir stratejik hata yapar. Bu karar tüm Finlandiya halkı için büyük bir trajedi olur" dedi.

Sanna Marin: NATO'ya girebilirizSanna Marin: NATO'ya girebiliriz

"MAYIS AYININ İLK HAFTASINDA BAŞVURU YAPILACAK" İDDİASI

Öte yandan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto NATO kararının önümüzdeki haftalarda netleşeceğini belirtirken, ülkenin en büyük gazetesi Iltalehti mayısın ilk haftasında  NATO'ya başvuru yapılacağını iddia etti.

YORUMLAR 32
  • rüştü 2 yıl önce Şikayet Et
    eğer türkiye şu anda amerikanın güdümünde olsa idi .amerika çoktaaan türkiye üzerinden rusyaya saldırmıştı .nasılsa kendi dünyanın öbür ucunda .ukraynayı buldu savaştırıyor .ukrayna zelenski yüzünden dibe vurdu . abd şimdide bize bir zelenski yerleştirmek için 6 lı şer cephesini destekliyor .
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Orta doguda Afrika da düktüyünüz kanda bogulursunuz inşallah.ey Avrupalılar. Hepinizin canı cehenneme
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Orta doguda Afrika da düktüyünüz kanda bogulursunuz inşallah.ey Avrupalılar. Hepinizin canı cehenneme
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ufak tefek ülkelere sizi yok ederiz demesini biliyorsunuz,abd ye ingiltereye falan de sıkysa ..Boris eller cepte dolaşıyor Kiev de
    Cevapla
  • ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ingiltere rusya ile karşı karşıya gelmemek için zelenskyi kullandı ukrayna yerle bir oldu . bu ikiside biliyorki rusyaya direkt karşılık verirlerse .bir taraftan çin kuzey kore öbür taraftan rusya abd ye saldıracak .senin abd en maşa olarak bu ülkeleri kullanmayı planlıyor .bizde başta reis olmasa idi çoktaaaan bir şekilde rusya ile kapışmıştık .bizim zelenky kemal iktidar olsun o günleride görürüz .
    Cevapla
  • Raskoln 2 yıl önce Şikayet Et
    2.dunya savasi hitlerin Polonyaya saldirmasiyla başlamıştı.bunlar büyük savaşın ayak sesleri gibi gorunuyor
    Cevapla
  • Mustafa Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    De get la bak konuşuyo hala. Mahallenin bi kabadayısı sen misin la?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası