Pakistan'ın yeni başbakanı olan Şerif'in daha önce yaptığı Türkiye açıklamaları

Pakistan'da PML-N lideri Şahbaz Şerif'in ülkenin yeni başbakanı oldu. Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde FETÖ okullarını kapatan Şahbaz Şerif, 'Türkiye'nin düşmanları, Pakistan'ın da düşmanlarıdır' demişti.

GİRİŞ 11.04.2022 15:25 GÜNCELLEME 11.04.2022 15:26

Pakistan'da muhalefet bloğunun adayı Shahbaz Sharif (Şahbaz Şerif) meclisteki oylamada başbakanlığa seçildi.

"TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI, PAKİSTAN'IN DA DÜŞMANLARIDIR"

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde FETÖ okullarını kapatan Şahbaz Şerif, Pakistan'ın Türk halkı aleyhine hiçbir şey yapmayacağını ifade ederek "Türkiye için iyi olan, Pakistan için de iyidir. Türkiye için kötü olan, Pakistan için de kötüdür. Türkiye'nin düşmanları, Pakistan'ın da düşmanlarıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

İMRAN HAN HÜKÜMETİ DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan'da parlamentoda yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düşmüştü.

Dün yerel saatle 11.30'da başlayan güvensizlik oylaması oturumu bugün 01.00'de sona ermişti.

Mecliste yapılan güvensizlik oylamasında Başbakan İmran Han'ın hükümeti, 174 hayır oyu almıştı. Hükümet, mecliste yapılan güvensizlik oylamasında çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kalarak düşmüştü.

YORUMLAR 114
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan halkı hala meshep hadis tarikat batağında, bizim gibi kuran ve değer yargılarında bir olmayı başaramamışlardir, biz bunu pazarlık 50 ve 80lerde yine ABD den madik yeyip bozulduk
    Cevapla
  • Hilal32 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika demokrasi getirir artık.Irak ve Afganistan gibi.Rusya 12 .ilyon ton buğdayı ucuza Pakistan'da verdi,Coniler bol bol kullanılmış uçak hibe ederler,yedek parçasından 10 misli parasını çıkartır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bosna Hersek’te AB barış gücü helikopteri düştü: 3 ölü
Kimliklerde yeni dönem:  Büyük yenilik geliyor! İlk uygulama 2027’de