Savaşın seyrini değiştirecek iddia: Ruslar Finlandiya sınırına ilerliyor!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 48. gününde. Moskova yönetimi yakın sınırlarında NATO istemezken, Batı Finlandiya'nın üyeliği noktasında olumlu açıklamalar yapıyor. Bunun üzerine Rusya'nın Fin sınırına sevkiyat başlattığı açıklandı.

GİRİŞ 12.04.2022 16:38 GÜNCELLEME 12.04.2022 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Baltık ülkelerinden Moldova’ya komşularının çoğunu tedirgin ederken, Kremlin yönetimi, Finlandiya ve İsveç’i NATO’ya katılmanın ağır askeri sonuçları olacağı konusunda uyarmıştı.

FİNLANDİYA SINIRINA SEVKİYAT

Finlandiya ise geri adım atmazken, ülkenin halkın da desteğiyle gelecek haftalarda NATO’ya başvurması bekleniyor.

Bir yanda bu gelişmeler yaşanırken, Rusya ordusu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Finlandiya sınırına ağır askeri teçhizatlar yerleştirmeye başladığı öne sürüldü. Yayımlanan videolarda, füze sistemleri de dahil olmak üzere ağır Rus silahlarının Finlandiya sınırına doğru hareket ettiği görülüyor.

Helsinki’ye doğru hareket eden savunma sistemlerinin arasında, K-300P Bastion-P mobil kıyı savunma sistemi de bulunduğu öne sürüldü.

KREMLİN UYARMIŞTI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Moskova’da yaptığı açıklamada, son dönemde yeniden tartışılmaya başlanan İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme ihtimalini değerlendirmişti. NATO’nun bir çatışma aracı olduğunu vurgulayan Peskov “NATO barış ve istikrarı sağlayan bir ittifak değildir, İttifak bir çatışma aracıdır. İttifak’ın daha fazla genişlemesi de kesinlikle Avrupa’da güvenliği artırmaz” yorumunda bulunmuştu.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de NATO üyeliğine başvurup başvurmama konusundaki ‘tartışmanın yaz ortasından önce bitirmesini’ umduğunu söyledi. Rus ordusunun teçhizatlarını Helsinki’ye çevirdiği iddiası da bu sözlerin ardından geldi.

YORUMLAR 7
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    abd şimdide finlandiyaya gazı veriyor . rusyaya karşı cepheyi genişletmek için .
    Cevapla
  • Remzi 2 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda Putin bu ülkelere nükleer atar demedi demeyin fazla zorluyorsunuz karşınızdaki adam normal bir siyasetçi değil istihbarat ci duygusal davranmaz soyleyim
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Sanna MARİN çok akıllı ve dürüst,ama biraz duygusal bir insana benziyor.Sakın NATO üyeliği konusunda duygusal davranmayınız, istişare yap.Bence jeo stratejik durumunuz ve tarihiniz itibari ile ihtiyacınız yok ve tarafsız bir denge unsuru olmak için durumunuzu değiştirmemeye karar verdiğinizi söyleyin diğerlerine ki ,bu doğru.!
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya ordudu cetin cevizdir. Rusyanin icine bile girerler.
    Cevapla
  • Ekremo 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef yok öyle bişey
    Cevapla
  • yerlioğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    stalin döneminde rus ordusuna kök söktürdüler. hepi topu 3 milyon nüfusları vardı gerçi bir miktar toprak kaybettiler ama, rusya , finlandiyayı işgal edemedi.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin ve tüketin birbirinizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı