Macron böyle oy istedi: Le Pen seçilirse savaş Avrupa'ya geri gelecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağcı Marine Le Pen'in cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Avrupa'ya "milliyetçiliğin ve savaşın geri geleceğini" öne sürdü.

GİRİŞ 13.04.2022 07:33 GÜNCELLEME 13.04.2022 09:22
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Emmanuel Macron, ülkenin Strazburg kentinde düzenlediği mitingde, mücadelesinin sadece Fransa için değil, aynı zamanda Avrupa için olduğunu vurguladı.

Aşırı sağın projesinin, Avrupa Birliği'nden çıkmak olduğunu kaydeden Macron, Le Pen'in cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Avrupa'ya milliyetçiliğin ve savaşın geri geleceğini söyledi.

"AVRUPA, İÇ SAVAŞLARLA İNŞA EDİLDİ"

Macron, Avrupa'da binlerce yıl savaşların yaşandığını, Avrupa'nın iç savaşlarla inşa edildiğini ve milliyetçiler arasındaki savaşlar nedeniyle birçok kez yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktardı.

AA'nın haberine göre; Macaristan'da olduğu gibi Le Pen'in git gide hukuka zarar verdiğini ifade eden Macron, imparatorluk rüyalarının da yeniden kurulduğunu dile getirerek, "Bu bugün Rusya'nın ve başkalarının rüyası. Bazıları Fransa için çözümün Avrupa Birliği'nden çıkmak olduğuna inandırmak istiyor çünkü diğer Avrupalılarla mücadele etmek istiyor." dedi.

AVRUPA İLE BİRLİKTELİK VURGUSU

Macron, sadece Avrupa ile barış için çalışılabileceğini ve Avrupa'nın kendilerini krizlerden ve savaştan koruduğunu belirtti.

Le Pen'in, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Fransa'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taraf olmayacağını açıklamasına tepki gösteren Macron, AİHM'in ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) önemini anlattı.

Macron ile Le Pen, 24 Nisan'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yarışacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • ADANALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ve dünyada savaş çıkmasını isteyen benciller, kin ve nefret dolu kalplerin ne memlekete ne de insanlığa katkısı olmaz ! Avrupada veya dünyada çıkacak bir savaş sınırlı kalmaz.Yakın bir ülke olarakta Türkiye direk etkilenir ve zarar görür.Pazar hesabıyla,bencil ve kirli niyetlerinizle felaket istemlerinde bulunmanız Günah,ayıp ve utanç vericidir !
    Cevapla
  • ADANALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada veya dünyada çıkacak bir savaş sınırlı kalmaz.Yakın bir ülke olarakta en büyük Türkiye direk etkilenir ve zarar görür.Bakkal, pazar hesabıyla,bencil ve kirli niyetlerinizle felaket istemlerinde bulunmanız Günah,ayıp ve utanç vericidir !
    Cevapla
  • ADANALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş isteyen kindar benciller, ta hiçbir şey billet en cahillersiniz yaka zeka seviyesi olmayan insanlarsınız ! Avrupada veya dünyada çıkacak bir savaş sınırlı kalmaz.Yakın bir ülke olarakta en büyük Türkiye direk etkilenir ve zarar görür.Pazar hesabıyla,bencil ve kirli niyetlerinizle felaket istemlerinde bulunmanız Günah,ayıp ve utanç vericidir !
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Macron secimi kazanmak istiyorsan Ustralar ustasi en büyük ustayi acilenh ziyaret et coook Türkiye yanlisi samimiaciklamar yap ve Baskanimizi dinle söylediklerinide uygula görceksin seni Fransada kimse tutamaz
    Cevapla
  • Mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence aşırı milliytetci gelir umarım, avrupanın karışması bir birine saldırması bizim için büyük bir nimet. fıransa hertürlü bize karşı dünyada fıransanın eksik olması bize zararı olamaz...
    Cevapla
  • SAMÎMÎYET 2 yıl önce Şikayet Et
    Mavi isimli sen akli yönden gelişmemiş bir Ruh hastasısın ! Samimi bir Müslüman, iyi niyetli ve tevazu sahibidir.Sein gibi dar düşünceli ve kindar biri değildir.Bencil düşüncenle tüm insanlık için kötülük'istiyorsun.Avrupanın ve dünyanın karışması sana bir şey kazandırmaz.Rahatlıkta sağlamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti