Rusya'nın Ukrayna işgali 51. gününde: Kiev'e saldırılarımız artacak, S-400'le vurduk
Rusya'nın Ukrayna işgali 51. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus topraklarına yönelik sabotajlara misilleme olarak Kiev'deki füze saldırılarının sayısı ve ölçeği artırılacak" açıklamasında bulundu.
Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.
Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 51'inci gününe girdi. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.
İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR
20.35 ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Karadeniz'de batan sancak gemisinin Ukrayna tarafından fırlatılan iki Neptün füzesi ile vurulduğunu teyit ettiklerini söyledi.
19.00 Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği ülkedeki AB temsilciliğinde görevli 18 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etme kararı aldığını bildirdi.
17.11 Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakınlığı ile bilinen uzman Olga Skabeyeva, Kremlin kontrolündeki Russia 1 adlı televizyon kanalında izleyicilere; Batı'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin Rusya ile doğrudan bir çatışma anlamına geldiğini söyledi. Bu durumun Üçüncü Dünya Savaşı olarak adlandırmanın artık mümkün olduğunu iddia eden Skabeyeva, "Şimdi kesinlikle NATO'nun kendisine olmasa da altyapısına karşı savaşıyoruz. Bunu fark etmemiz gerekiyor" ifadesiyle sözleini noktaladı.
15.56 Ukrayna Güney Operasyon Komutanı Vladislav Nazarov, düşmanın yeni bir saldırıya hazırlandığını söyleyerek, "Karadeniz operasyonel bölgesinde, düşman gemileri manevra yapıyor, yeniden hazırlanıyor. Ukrayna limanlarını izole etmeye devam ediyor ve aynı zamanda yeterince yüksek bir seviyede füze saldırıları ihtimali de var. Genel olarak şu an için güney bölgesindeki durum istikrarlı ve kontrol edilebilir" ifadelerini kullandı.
14.16 Ukrayna Başsavcılığı: "553'den fazla çocuk Rusya'nın saldırılarından etkilendi. Bununla birlikte 198 çocuk hayatını kaybetti ve 355 çocuk da yaralandı."
13.20 Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov: "Kimse şüphe etmesin ki Ukrayna'daki operasyonda tüm hedeflere ulaşılacak. Operasyon devam ediyor ve hedeflerimizde bir değişiklik yok."
12.33 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesi; Kuzey Avrupa'da barış ve kıtanın güvenlik mimarisi konusunda olumsuz sonuçlara neden olur" dedi.
11.51 ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın "Moskva" füze kruvazörünün batması sonrasında Karadeniz'in kuzeyindeki savaş gemilerini Ukrayna kıyılarından uzaklaştıracak şekilde güneye kaydırdığını açıkladı.
"S-400'LE VURDUK"
10.35 Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus topraklarına yönelik sabotajlara misilleme olarak Kiev'deki füze saldırılarının sayısı ve ölçeği artırılacak" dedi. Bakanlık açıklamasında, "S-400 sistemi önceki gün Bryansk bölgesindeki Klimovo köyüne saldıran Ukrayna'ya ait MI-8 helikopterini düşürdü" ifadeleri kullanıldı.
01.40 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, son sekiz yılda Rusya'nın saldırıları nedeniyle 14 bin Ukraynalının yaşamını yitirdiğini belirtti. Rusların, Kırım'ı ele geçirerek büyük bir askeri üsse dönüştürdüğünü, Karadeniz ve Azak'ı dünyanın en tehlikeli denizleri haline getirdiklerini vurgulayan Zelenskiy, "Bizim Donbas'ımızda korkunç ve sonu gelmeyen savaş başlattılar. 8 yıl boyunca insanlarımızı öldürdüler. Bu süre zarfında 14 bin insan öldü." şeklinde konuştu.
RUSYA'NIN İLK HEDEFİ ZELENSKİY'İ ÖLDÜRMEKTİ
00.00 Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına dair istihbarata 22 Şubat’ta sahip olduklarını ifade ederek, “22 Şubat’ta savaş başlıyor diyemezdik” dedi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında ilk hedeflerinden birinin Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e suikast olduğunu ifade eden Danilov, "Savaşın ilk günlerinde Devlet Başkanlığı Ofisi yakınlarında çok sayıda silah sesleri yükseldi. Kaç kişiyi etkisiz hale getirdiğimizi açıklamak istemiyorum. Devlet Başkanı korumalarına teşekkür etmek istiyorum. Rusya’nın ilk hedefi Zelenskiy’i öldürmekti. Bir numaralı hedefleri buydu” dedi.
-
misafir 1 3 yıl önce Şikayet EtHepsi tiyatro, asil hedeflerini aciklamiyorlarBeğen
-
Misafir 3 yıl önce Şikayet EtAmerika İngiltere nin yapamaz ki demesiyle yarışta gibi nedir bu durum başka ülkeler inadona yapıyor çekilin artık bunca kan insan kaybı empati yapın biraz kendi çocuklarınız ve kendiniz olsanız bu savaşın içindeBeğen
-
savaşsss 3 yıl önce Şikayet Etzelensky bir abd avrupa kuklasıdır aynı bizim meral teyzenin ermenistan devşirmesi çakma milliyetçi olduğu gibi cCcBeğen Toplam 5 beğeni
-
savaşsss 3 yıl önce Şikayet Etşükür vur yunana vurur gibi vurun avrupaya 3.dunya savaşı çıkmalıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mete 3 yıl önce Şikayet EtRusya aval aval bakiyo savaşmiyor. Uçuşa yasak bölgesi yok hava savunmalari temizleyememis, ne halt ediyorlar 2 aydır belli degil. İstihbarat muhabere komuta kontrol 0 sinifta kaldilar. Artik tek umutlari çin onun da yapmak istedigi bi si yok. 2 aydir Neptünü olmayan ukrayyn s400 e yakalanmadan moskovayi kalbinden vurdu. Tek kozu putinin yanindan ayirmadigi cantasi kaldi o da calişacak mi bilinmez. Bilmeyenlere s400 hava savunma sistemi havadan gelen saldirilara karsi.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Adil 3 yıl önce Şikayet EtRus ordusu başka bir plan yapıyor sanki Yaralı aslan rolü yapıp avlarını yanına çekiyor olmasın Rusya hu kadar zayıf değil herkes biliyor Ama oyununu kimse çözemediBeğen Toplam 2 beğeni