NATO savaş gemileri Baltık'a girdi

Rusya'nın son tehditlerinden sonra harekete geçen NATO, gemilerinin rutin operasyonlar ve eğitimler yürütme amacıyla Baltık Denizi'ne girdiğini duyurdu.

NATO savaş gemileri Baltık'a girdi
NATO savaş gemileri Baltık'a girdi
GİRİŞ 15.04.2022 16:17 GÜNCELLEME 15.04.2022 16:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya'nın NATO'nun yeşil ışık yaktığı Baltık ülkesi İsveç ve Finlandiya'yı 'nükleer silahla tehdit etmesinden sonra yeni flaş bir gelişme yaşandı. NATO savaş gemilerini Baltık Denizi'ne gönderdi.

NATO, gemilerinin rutin operasyonlar ve eğitimler yürütme amacıyla Baltık Denizi'ne girdiğini duyurdu.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Daimi Denizcilik Grubu 1" (SNMG1) ve "Daimi NATO Mayın Önlemleri Grubu 1"den (SNMCMG1) gemilerin, Baltık Denizi'ne açıldığı bildirildi.

Sanna Marin: NATO'ya girebilirizSanna Marin: NATO'ya girebiliriz

Tarih verildi: İsveç NATO'ya katılıyorTarih verildi: İsveç NATO'ya katılıyor

İngiltere’den İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine destekİngiltere’den İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine destek

Rusya'dan nükleer tehdit: İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya alırsanız...Rusya'dan nükleer tehdit: İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya alırsanız...

Kremlin'den NATO'ya: Avrupa'daki güvenliği artırmaz!Kremlin'den NATO'ya: Avrupa'daki güvenliği artırmaz!

Açıklamada, Baltık Denizi'ne sınır müttefik ve ortak ülkelerle tatbikatlara katılacak gemilerin, NATO'nun anlaşma yükümlülüklerine uygun olarak "güvenilir ve yetenekli savunma kabiliyetini sürdürmek" için bu bölgede düzenli olarak yürütülen faaliyetin parçası olacağı kaydedildi.

Her iki grubun da çeşitli müttefik ülkelerden gelen gemilerden oluştuğu, tatbikatlara katılımdan operasyonel görevlere kadar farklı işlevleri yerine getirmek için NATO'nun sürekli kullanımına açık olduğu belirtildi.

Açıklamada, ayrıca söz konusu grupların NATO bünyesindeki en yüksek hazırlığa sahip askeri güç olan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti'nin (VJTF) parçası olduğu da vurgulandı.

YORUMLAR 2
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Gir bakalim Şeytan Abd dünyayi karıştir .birgün gelir inşaallah Çin yada Rus gemileri Florida, kaliforniya, Houston kıyilarinda gezerler.
    Cevapla
  • Mutluk tokmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Avuclarini yalar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!