ABD'nin S-400 ikiyüzlülüğü: Hindistan CAATSA'ya takılmadı

ANI News'in haberine göre, Hindistan, S-400 Triumf hava savunma füze sisteminin eğitim filosu için Rusya'dan simülatörleri ve diğer ekipmanları teslim aldı.

ABD'nin S-400 ikiyüzlülüğü: Hindistan CAATSA'ya takılmadı
ABD'nin S-400 ikiyüzlülüğü: Hindistan CAATSA'ya takılmadı
GİRİŞ 16.04.2022 01:09 GÜNCELLEME 16.04.2022 06:09
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler ile ilgili ikiyüzlü bir tutum sergileyen ABD, Hindistan'a karşı aynı konuda esnek davranıyor. Hindistan, kendisine ABD yönetiminin yaptırım uygulamak için kararsız kaldığı bir dönemde Rusya'dan S400 füze savunma sistemleri alım sürecini devam ettiriyor. Kaynaklar, tarafların bu sorunun üstesinden gelinmesi için bir yol bulmaya çalıştığını ve birçok seçeneğin araştırıldığını bildirdi.

TESLİMATTA FÜZE VE FIRLATICILAR YER ALMIYOR

Savunma kaynaklarından edinilen bilgilerde, S-400 füze sisteminin parçalarının teslimatının yalnızca simülatörleri ve eğitimle ilgili diğer ekipmanları içerdiği, füze veya fırlatıcıları içermediği aktarıldı.

Bir hükümet yetkilisi, yakın zamanda Hindistan'a teçhizat sevkiyatı yapıldığını belirtse de Rus bankalarına yönelik yaptırımlar nedeniyle Hindistan tarafının Rus firmalarına ödeme yapamadığı için bu arzların devam edip etmeyeceği konusunda endişeleri olduğunu aktardı. Kaynaklar, tarafların bu sorunun üstesinden gelinmesi için bir yol bulmaya çalıştığını ve birçok seçeneğin araştırıldığını bildirdi.

Rusya'dan gelen son tedariklerin, ayrıca, bakımı yapılmış savaş uçağı motorları ve bir uçak filosu için yedek parçaları içerdiğini belirten kaynaklar, söz konusu teçhizatların deniz yoluyla geldiğini söyledi.

ABD'NİN ÇİFTE STANDARDI

Hindistan, 2019'da 5 adet S-400 savunma hava sistemi için Rusya ile 5,5 milyar dolar değerinde anlaşma imzalamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan S-400 alması nedeniyle Hindistan'a CAATSA yaptırımlarından muaf olmadığı uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 89
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd bize koyduğu silah ambargoları daha da sert olsun ki bizi saha çok çalışıp üretmeye sevk etsin hazır bulduğumuz için çalışmadık üretmedik biz üretip ďunyaya türk silahlarını biz satalim
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yaptırıma takıldığı için ödeme yapamamış silahlar da teslim alınamamış. Ne diye yaptırım uygulasın? Üzerine zaten adama sormazlar mı? Hindistan nato üyesi mi?
    Cevapla
  • mesut şen 2 yıl önce Şikayet Et
    abd baskan yardımcısı Hintli olunca bir istisna yapmıştır zalım.
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd güven yok çünkü katil devlet
    Cevapla
  • Hindustan natoda 2 yıl önce Şikayet Et
    Bellerophon Hindustan NATOda degil. Kater s400 ister con teknolojisi alsin. Amerika fazla biseyyapamas. Hindistlanan türkiye bu olayda kiyaslamak ahmaklik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti