Mariupol'ü savunan son birliğin komutanı: Bunlar belki de son saatlerimiz

Mariupol'ü savunan son birliğin başındaki komutan Serhiy Volina, yayınladığı bir videoda; "Bunlar belki de son saatlerimiz" dedi.

GİRİŞ 20.04.2022 15:08 GÜNCELLEME 21.04.2022 10:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın uzun süredir kuşatma altında olan liman kenti Mariupol'de kalan son Ukrayna birliklerinde görev yapan 36. Deniz Piyade Birliği Komutanı Serhiy Volina, "Dünyaya son kez sesleniyoruz. Sadece günlerimiz veya saatlerimiz kalmış olabilir" dedi.

Volina, BBC ve diğer medya kuruluşlarına çarşamba sabahı iletilen bir videoda birliklerinin teslim olmayacaklarını açıkladı. Şehirdeki Azovstal Çelik Fabrikası'na 500 yaralı asker ve yüzlerce kadın ve çocukla birlikte sığındıklarını söyleyen Volina, uluslararası yardım istedi. Volina, fabrikadaki birliklerin sayısını açıklamadı.

Ukrayna'daki Rus işgalinde son durum haritası

Ukayna'nın en büyük çelik fabrikalarından biri olan ve yaklaşık 9 kilometrekarelik bir alanı kaplayan fabrikası, Ukrayna'da direnişinin son kalesi haline geldi.

Ukrayna'nın kuzeyinden çekilen Rusya, ülkenin doğusuna yöneleceklerini ifade etmişti.

ÖNEMLİ: Rusya Mariupol'ü de ele geçirirse, Donbass bölgesi ile Kırım arasındaki kara bağlantısını tamamen sağlamış olacak.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 24
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kahramanca savaştılar. Bir avuç adam koskoca Rusyaya 2 ay direndi. Bu insanlara destek gönderilmeli artık. Ödüllendirimeliler. Ama Putin bırakmaz. Esir değişimiyle bir ihtimal.
    Cevapla
  • Cemaleddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Komünistler ne dese yalan. Maripolde nazi felan yok ,iki üç serseri nazi sembolü ile şov yapıyor onu da bahane ediyorlar. Tıpkı suriyede işidi veya radikal muslumanlar diye bahane ettikleri gibi. Hepsi yalan rus haksiz bunu rus hayvan hayranları bir türlü bilmek istemiyor
    Cevapla
  • Selam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin sivil beş yüz yarılı asker
    Cevapla
  • Giyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'nın neresinde olursa olsun hangi milet hangi din hangi ırk olursa olsun zalimler için yaşasın cehennem Allah'ın laneti üzerine olsun
    Cevapla
  • Kaburgacı Zihni 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynanın kırıma saldırması lazım...karaya ve deniz kuvvetlerine...uçaklar, helikopterler ve ihalarla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
'Kutuplaşma'yı eleştirenler 'yumuşama'yı da eleştirdi