Putin'den Azovstal talimatı: Ablukaya alın ve etrafında sinek dahi uçurtmayın

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, savaşa dair son gelişmeleri aktardı. Putin, Azovstal demir çelik fabrikasına herhangi bir saldırı yapılmamasını ancak tam abluka altına alınarak sinek dahi uçurtulmamasını emretti.

GİRİŞ 21.04.2022 12:20 GÜNCELLEME 21.04.2022 16:40
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Azovstal demir çelik fabrikası haricinde Mariupol kentinin kontrolünün tamamen sağlandığı ve Rus ordusunun fabrikaya yönelik saldırıya hazır olduğu ifade edildi.

Rusya'nın Ukrayna işgali 57. gününde: Moskova Mariupol'un alındığını duyurduMoskova Mariupol'un alındığını duyurdu

Rusya'nın Ukrayna işgalinde bir ilk yaşandıRusya'nın Ukrayna işgalinde bir ilk yaşandı

PUTIN: FABRİKAYA SALDIRMAYIN AMA ABLUKAYA ALARAK ETRAFINDA SİNEK UÇURTMAYIN

Putin, söz konusu gelişmeler kapsamında Şoygu tebrik ederek, Azovstal demir çelik fabrikasına herhangi bir baskın ya da saldırı düzenlenmemesini emretti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dikkate almamız gereken mevzu bu. Askerlerimizin ve subaylarımızın yaşamını ve sağlığını korumayı düşünmeliyiz. Bu sanayi bölgesindeki katakomplara ve yer altına girmeye gerek yok. Ancak bu sanayi bölgesini sinek bile uçmayacak şekilde kapatın" dedi.

Azovstal fabrikasındaki Ukraynalı güçlere silah bırakma çağrısı yapan Putin, "Henüz silah bırakmamış herkesi bir kez daha davet ediyoruz. Rus tarafı, ilgili uluslararası yasal düzenlemelere uygun olarak onların hayatlarını ve iyi muameleyi garanti eder. Yaralananların tümüne nitelikli tıbbi yardım yapılacak" dedi.

Azovstal fabrikası Rusya'nın ele geçiremediği tek yer

UKRAYNA: AZOVSTAL'DAN ACİL TAHLİYE KORİDORU AÇILMALI

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Azovstal demir çelik fabrikasındaki sivillerin acilen bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, "Ruslardan Mariupol'daki Azovstal demir çelik fabrikasından acil bir insani koridor talep ediyoruz. Şu anda orada yaklaşık 1000 sivil ve 500 yaralı asker var. Dünya liderlerini ve uluslararası toplumu şimdi Azovstal üzerinde yoğunlaşmaya çağırıyorum. Bu, insani çaba için kilit bir nokta ve kilit bir an" dedi.

ZELENSKİY'DEN MARİUPOL AÇIKLAMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Mariupol'deki durumla ilgili yaptığı ilk açıklamasında "Mariupol'un büyük bir kısmının kontrolü Ruslarda, ancak kentin bir kısmında hala Ukrayna askerleri var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 33
  • Ozi 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş umarım biran önce biter. Ukraynanın Demir Çelik nükleer motor sanayide yetişmiş çok uzmanı var bu insanları Türkiye ye getirip korumak gerekirse vatandaşlık vermek ve eksiğimiz olan alanları kapatmak gerek diye düşünüyorum. Bizim gücümüze güç katarlar diye düşünüyorum. İnsan masum insanlara zarar gelmesine çok üzülüyor Türkiye savaşın sonlanması için yaptığı çalışmalara tam gaz devam etmeli ve bu bilim insanlarını ve yetişmiş mühendis ve teknisyenleri ülkemize çekmeli. Ne Amerika ne Rusya bizim dostumuz ama bu iki ülkeden birinin çökmesi dengeyi bozar ve dünya daha karmaşık bir yer olur
    Cevapla
  • Turuncu 2 yıl önce Şikayet Et
    alınan istihbarata göre o fabrika içinde 50 ye yakın fransız subayın olduğu bu macronun başını fena halde ağrıtacak
    Cevapla
  • Adanalılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem kendini, hem Rusya'yı rezil kepaze ettin, bartın bir çamura cikamiyonda
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu lanet savaş bir an önce biter inşallah
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya vurmak isterse orda sinek bile yaşamaz abd nin gazına gelen zelenski mutlumusun hane avrupa amerika nerde halkını şehirlerni sen yok ettin
    Cevapla
  • Vatan sevgisi 2 yıl önce Şikayet Et
    ZELENSKİY yalvariyor,insani koridor acin,bunun adi savas ZELENSKİY gaza gelmiyecektin.karsilikli ticaretinin var,yanliz,yunan meclisine Türk ler aleyhine yaptigin konusmayi unutmadık,Turk akimina karsi abd ile anlaşma yaptin,her lafında Türk TB2 leriyle Rusya yi vurduk diyerek,bizide savasa katmak istedigini biliyoruz,abd yine nato yada Avrupa yida biliyoruz.sen işine bak ulkeni harabeye cevirdin,sim di yalvar dur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”