Zelenski'den Rusya'ya Mariupol önerisi!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Mariupol'de ablukada bulunan Ukraynalı sivil ve askerleri, Rus ordusunun geride bıraktığı ölü ve yaralılarla değişmeğe hazır olduklarını söyledi.

GİRİŞ 20.04.2022 23:17 GÜNCELLEME 21.04.2022 10:03
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Zelenski, Ukrayna'yı ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Batının Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan bahseden Zelenski, altıncı paketin petrol ve gaz ithalatı da dahil olmak üzere tam bir enerji ambargosunu içermesini arzu ettiklerini, petrol ambargosu olmadan paketin güçlü olmayacağını kaydetti.

''RUSYA KABUL ETMİYOR''

Zelenski, Rusya'nın, "müzakere süreci kapsamında Ukrayna'ya taslak bir belge ilettik" şeklindeki açıklamasını ise "Bu konuda hiçbir şey duymadım. Bize bir şey vermediklerine eminim" ifadeleriyle yalanladı.

Mariupol'deki Türk camisinin bazı bölümleri hasar gördüMariupol'deki Türk camisinin bazı bölümleri hasar gördü

Büyük kısmı Rusların kontrolüne geçen Mariupol'den de bahseden Zelenski, "Mariupol'da durum kötüye gidiyor. Maalesef orada olumlu bir sonuç alamıyoruz. Şehrin ablukasını henüz kaldıramadık. Bunun iki yolu var. Birincisi bize ağır silah yardımlarının sağlanmasıdır. İkincisi ise diplomatik yol. Fakat Rusya henüz bunu kabul etmiyor" dedi.

Mariupol'deki büyük yıkım;

Zelenski, Mariupol'de hala Ukrayna askerlerinin direniş gösterdiğini hatırlatarak hem askerlerin hem de sivillerin ablukadan çıkarılması için "Rus ordusu ölülerini ve yaralılarını bırakıp gitti. (Bunlarla) hem askerlerimizi hem de sivillerimizi değişmeye hazırız" dedi.

YORUMLAR 41
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem Rusya hemde Ukrayna Amerika'nın oyununa iyi geldi. Kazanan Amerika gibi
    Cevapla
  • Uuyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyuna gelen tek ülke ukrayna abd nin şstedigş gibide rusya kapanmayacak yani ABD'nin tek olan şeyi avrupayı tekrar ele geçirmesi ve silah satarak sömürmesi olan bu
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat Ukrayna'nın devlet başkanının dinine bir bakın! Ne görebilirsiniz?......
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu öneri zelenskidense ben köpek gibi afkururum, bu it Pentagon dan. Erdoğan bu oyunu yerdi ama, Putin yeeemeezz...
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu öneri ile söylediklerinin ne gibi bir alakası var?
    Cevapla
  • Ths 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanı niye katıyorsun kardeşim. Konuşacaksan direk onlara konuş. Erdoğan gibi Bi lideri buldunuzda daha ne istiyorsunuz. Ayıp ya
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Rezil herif ukrayna ve halkin piyonlugun yüzünden perisan ettin
    Cevapla
  • agah 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski ABD nin talimatları ile rusyayı zayıflatmayı amaçlıyor. Ukraynadaki halk ne ABD nin ne İngilterenin nede Zelenskinin umurunda değil. Fotoğraf yeterince açık.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini savunuyor. Ülkesini teslim edip vatan haini mi olsun? ABD'nin İngiltere'nin amacı belli de Zelenkski tavizler verdi ama Rusyanın amacı işgal. Ukrayna halkı onu destekliyor size ne ola ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi
Kaza sonrası ABD'den son dakika İran ve Reisi açıklaması