İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'la ilgili harekete geçildi

İsveç'in Malmö kentinde, Paskalya tatilinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştiren Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan hakkında "nefret suçu" işlemekten suç duyurusunda bulunuldu.

GİRİŞ 20.04.2022 21:17 GÜNCELLEME 20.04.2022 21:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Malmö Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusunda, Paludan'ın halkı kışkırtarak kin ve nefret suçu işlemekten dolayı cezalandırılması istendi.

Malmö Bölge Emniyet Müdürü Jimmy Arkenheim, 2020'de de aynı nedenle Paludan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, o zaman savcının olayı mahkemeye taşımaya gerek görmediğini aktardı.

Olayın yeniden gözden geçirilmesi için suç duyusunda bulunduklarını aktaran Arkenheim, bu sefer davanın kovuşturmadan kapatılmayacağına ve mahkemeye taşınacağına inandığını söyledi.

Firari FETÖ'cü Bülent Keneş'ten İsveç'te Kuran'ı Kerim yakılmasına destek Firari FETÖ'cü Bülent Keneş'ten İsveç'te Kuran'ı Kerim yakılmasına destek

İsveç'te provokasyon:  Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktıİsveç'te provokasyon: Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

Paludan, geçen yıl ramazan ayı boyunca Müslüman mahalleler ve cami yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam etmişti.

Rasmus Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de söz konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikler yakarak polise taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda 26 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı da yakılarak tahrip edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Mustafa Kemal ERMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden müslüman kişiler için göstericiler diye adlandırma yapılıyor?bunu anlayamadım
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem suc duyurusunda bulunuyorsun polis korumasi vermeseydin. Allah bunun gibi bi karikaturistide arabasinda kaza sonrasi yanarak olmesinj nasip etmisti.
    Cevapla
  • yağmur 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah onun cezasını verir.
    Cevapla
  • MSD 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah milletin gözü önünde yanarak can veriri
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    allah kahr etsin siz kafirleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı