İran eski Meclis Başkan Yardımcısı'ndan flaş "atom bombası" çıkışı

İran'da ılımlı muhafazakar kimliğiyle tanınan ve yaptığı eleştirilerle dikkat çeken Eski Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari, nükleer faaliyetlere ilk başladıkları dönemde amaçlarının "nükleer bomba yapmak" olduğunu söyledi.

İran eski Meclis Başkan Yardımcısı'ndan flaş "atom bombası" çıkışı
İran eski Meclis Başkan Yardımcısı'ndan flaş "atom bombası" çıkışı
GİRİŞ 24.04.2022 22:08 GÜNCELLEME 24.04.2022 22:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran merkezli İscanews haber sitesine konuşan Mutahhari, İran'daki siyasi ve sosyal gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

Mutahhari, "Nükleer faaliyetlere ilk başladığımızda, hedefimiz atom bombası yapmak ve caydırıcı gücümüzü arttırmaktı. Fakat bu konunun gizliliğini koruyamadık. Münafık bir grup tarafından gizli raporlar ortaya çıktı." dedi.

Nükleer enerjiyi barışçıl bir şekilde kullanmak isteyen bir ülkenin, uranyum zenginleştirme yerine reaktör kurarak işe başlaması gerektiğini dile getiren Mutahhari, "İlk önce reaktör kurulur sonra zenginleştirme alanına girilir. Zira doğrudan zenginleştirme yapmaktan başlamamız, bomba yapmak istediğimiz şaibesini meydana getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Nükleer bombaya sahip olmanın önemine değinen Mutahhari, şunları kaydetti:

"Pakistan gibi biz de gizlice bomba yapıp test edebilseydik, bu çok caydırıcı olurdu. Diğer ülkeler nükleer güçlerine güveniyor ve bunun üzerine hesap yapıyor. Bu yüzden bir şeye başladığımızda sonuna kadar gitmemiz gerektiğine inanıyorum. Şimdi ülke liderinin (Hamaney) görüşü ise nükleer bomba yapmanın kesinlikle haram olduğudur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    her devlet gelismis silah yapar guclu silah yapar dener bu suc gibi aciklama yanlis bak usa rusya digerleri yasak olan silah yapmamak icin anlasma yaptik dediler yillar anlasma bitti iki gun sonra sunu bunu yaptik diye cikti yani durmamis yapmislar her yere imza atip bir anlasma yaptik diye o hatayi biz de cok yapiyoruz durdun mu yok olursun her zaman daha guclusunu yapacaksin
    Cevapla
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    kahrolasica seytan iran...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!